Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Νιούκαστλ ετοιμάζεται να αλλάξει… επίπεδο στην Premier League, καθώς μπήκε πλέον στην τελική ευθεία η διαδικασία της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της, από τη σαουδαραβική Public Investment Fund, αντί του ποσού των 391 εκατ. ευρώ!

Αυτή είναι η τιμή πώλησης που συμφωνήθηκε τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στον σημερινό ιδιοκτήτη των «ανθρακωρύχων» Μάικ Άσλεϊ και τους εκπροσώπους του σαουδαραβικού fund, με τις δύο πλευρές να καταθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα στη βρετανική Companies House και την Premier League να διεξάγει τους τελικούς ελέγχους για να «τσεκάρει» πως όλα είναι νομότυπα, τόσο ως προς την εξαγορά, όσο κι ως προς την εισροή των σαουδαραβικών κεφαλαίων στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξαγορά καθοδηγείται από την Αμάντα Στάβελεϊ, η οποία είναι επικεφαλής της «PCP Capital Partners», εταιρείας που στηρίζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της με κεφάλαια της PIF, το μεγαλύτερο ταμείο κρατικών πόρων τον κόσμο και ετοιμάζεται να κάνει πλέον δικό της το 80% των μετοχών της Νιούκαστλ.

Η Στάβελεϊ θα αποκτήσει το 10%, ενώ άλλο ένα 10% θα περάσει στην κατοχή των Αδερφών Ρέουμπεν, μία από τις πλουσιότερες οικογένειες στην Αγγλία, με περιουσία που ανέρχεται στα 18 δις λίρες (έχουν στην ιδιοκτησία τους τον ιππόδρομο του Νιούκαστλ).

Με βάσει τα έγγραφα που έχουν ήδη «διαρρεύσει» στον βρετανικό Τύπο, για να προχωρήσει η εξαγορά ο Άσλεϊ θα λάβει ως «προκαταβολή» το ποσό των 13 εκατ. λιρών, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στη Νιούκαστλ έπειτα από 13 χρόνια (την είχε αγοράσει αντί 134,4 εκατ. λιρών).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέοι επενδυτές έχουν συγκεκριμένη στρατηγική επένδυσης, με στόχο να κάνουν μέσα στην επόμενη διετία την αγγλική ομάδα πρωταγωνίστρια στην Premier League.

Η Στάβελεϊ, ο Τζέιμι Ρέουμπεν και ο Γιαζίρ Αλ-Ραμαγιάν (επικεφαλής της PIF) θα αναλάβουν τη διεύθυνση της ομάδας, μαζί με άλλους δύο εκπροσώπους του Αλ-Ραμαγιάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης