Ο Σουλεϊμάν Μπαμπά διαγνώστηκε με λευχαιμία, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (11/1) ο σύλλογος του ποδοσφαιριστή, Κάρντιφ, με τον 35χρονο διεθνή με την Ακτή του Ελεφαντοστού να υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία.

«Ο Σολ ξεκίνησε τον αγώνα του με θετικό πνεύμα και θα συνεχίσει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας των “Bluebirds”» ανέφερε η ομάδα της Championship.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με εκκίνηση από την Παρί Σεν Ζερμέν το 2000, χωρίς όμως να παίξει στην πρώτη ομάδα, ο Σολ Μπαμπά μετακινήθηκε στο ουαλικό συγκρότημα τον Οκτώβριο του 2016.

Ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός είχε συμμετάσχει στην άνοδο του συλλόγου στην ανώτατη αγγλική κατηγορία, γεγονός που του επέτρεψε να παίξει 28 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ και να σκοράρει τέσσερα γκολ.

Αναπληρωματικός τις περισσότερες φορές, είχε λίγο χρόνο συμμετοχής φέτος. Γεννημένος στη Γαλλία αλλά με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο Σολ Μπαμπά φόρεσε τη φανέλα των «Ελεφάντων» 46 φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ιδίως στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καριέρα του έχει περάσει από αρκετές ομάδες, όπως τις Ντανφερμλάιν, Χιμπέρνιαν (Σκωτία), Τραμπζονσπόρ (Τουρκία), Λέστερ, Λιντς (Αγγλία) και Παλέρμο (Ιταλία), πριν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης