Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του καθεστώτος της κάνναβης στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών, μετά την τιμωρία της Aμερικανίδας σπρίντερ ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον με αποτέλεσμα να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Νομίζω ότι είναι μια κατάλληλη στιγμή για να αναθεωρήσουμε αυτή την κατάσταση» δήλωσε ο δύο φορές παλιός ολυμπιονίκης στα 1.500μ, σε συνέντευξη Τύπου, τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων στίβου στο Τόκιο. «Τίποτα δεν έχει χαθεί. Από καιρό σε καιρό άλλωστε προσαρμόζουμε και επαναξιολογούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σεμπάστιαν Κόε εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να εκφράσει τη συμπάθειά του για τη Ρίτσαρντσον, η οποία τελεί σε απoκλεισμό για έναν μήνα από τις 28 Ιουνίου από τον Αμερικανικό Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ (Usada), μετά από θετικό δείγμα για κάνναβη, κατά τη διάρκεια των αμερικανικών ολυμπιακών τράιαλ.

«Λυπάμαι γι΄ αυτήν. Έχουμε χάσει ένα εξαιρετικό ταλέντο και είναι μια απώλεια για τα αγωνίσματα των σπριντ» είπε για το 21 ετών ανερχόμενο αστέρι του αμερικανικού στίβου, η οποία το 2021 έγινε η έκτη ταχύτερη γυναίκα στην ιστορία στα 100 μέτρα (10.72) και που θα ήταν μία από τις αθλήτριες που θα προσέλκυαν την προσοχή των φίλων του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης