Από τα χέρια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέλαβε το Σάββατο τη φανέλα της εθνικής Τουρκίας ο Σέιν Λάρκιν.

Έχοντας λάβει πρόσφατα την τουρκική υπηκοότητα, με σκοπό να ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας, ο Αμερικανός γκαρντ της Αναντολού Εφές και της Euroleague πόζαρε δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο, με τους δύο άνδρες να κρατούν από κοινού τη φανέλα της με το νούμερο μηδέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το στιγμιότυπο κατά την εκδήλωση εγκαινίων του νεόδμητου «Burhan Felek Athletics Stadium» στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν ήταν περιχαρής και συνομίλησε αρκετή ώρα με τον αστέρα της Αναντολού Εφές. Εξάλλου, ο ίδιος είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον Δεκέμβριο την επιθυμία του να τον δει να αγωνίζεται με το εθνόσημο της Τουρκίας στο στήθος.

Στα εγκαίνια του «Burhan Felek Athletics Stadium» παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Νεότητας και Αθλητισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Μουχαρέμ Κασάπογλου, ο πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας Χέντο Τούρκογλου και ο προπονητής της πρωτοπόρου της Euroleague Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γεννημένος το 1992 Σέιν Λάρκιν θα βρεθεί στον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο Αμερικανός γκαρντ θα είναι ο νατουραλιζέ των Τούρκων στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά.

Υπενθυμίζεται ότι το ευρωπαϊκό κοινό… υποκλίνεται κάθε εβδομάδα στο ταλέντο του Σέιν Λάρκιν, το οποίο και ξεδιπλώνει στα παρκέ της Euroleague ως παίκτης της ομάδας της Κωνσταντινούπολης Αναντολού Εφες.

O Αμερικανός πόιντ γκαρντ αναδείχθηκε μάλιστα τέσσερις διαδοχικές φορές MVP μιας αγωνιστικής τον προηγούμενο μήνα (18η-21η), οδήγησε την Αναντολού Εφές σε έξι νίκες σε ισάριθμα ματς μέσα στον Ιανουάριο και… όπως αναμενόταν αναδείχθηκε MVP του μήνα!

Παράλληλα ήταν και πολυτιμότερος παίκτης του Νοεμβρίου, αφού τότε ήταν που σημείωσε 49 πόντους απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου! Ο Σέιν Λάρκιν είχε 25,7 πόντους και 4,5 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα τον Ιανουάριο, αλλά και 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, με την Εφές να κάνει το 6/6 στη Euroleague!

 

Photo: turkish basketball federation

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης