Συγκλονίζουν τα λόγια του Έρικσεν στον γιατρό της UEFA: «Γύρισα στη ζωή γ...ώτο, είμαι μόλις 29 ετών»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, 10:22
Συγκλονίζουν τα λόγια του Έρικσεν στον γιατρό της UEFA: «Γύρισα στη ζωή γ...ώτο, είμαι μόλις 29 ετών»

Συνέντευξη σε εφημερίδα της πατρίδας του παραχώρησε ο Γερμανός γιατρός της UEFA, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στον Κρίστιαν Ερικσεν, όταν ο Δανός άσος κατέρρευσε στο γήπεδο στην αναμέτρηση των Σκανδιναβών με τη Φινλανδία, με τον ίδιο να συγκλονίζει περιγράφοντας τις στιγμές που βίωσε καθώς επανέφερε τον ποδοσφαιριστή στη ζωή.  

Όπως περιέγραψε ο Γενς Κλάϊνφλεντ στη «Funke»: «Μετά από λίγα λεπτά καρδιακού μασάζ, ο Έρικσεν επέστρεψε στην ζωή με τη βοήθεια ενός απινιδωτή», ενώ πρόσθεσε διηγούμενος εκείνα τα συγκλονιστικά λεπτά:

«Περίπου τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα, ο παίκτης άνοιξε τα μάτια του και ήμουν σε θέση να του μιλήσω απευθείας. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή γιατί σε τέτοιου είδους καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, στην καθημερινή ζωή, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ χαμηλότερες».

Ο Γερμανός γιατρός, αποκάλυψε ότι κοίταξε τον παίκτη της Ίντερ και τον ρώτησε: «Λοιπόν, επιστρέφεις μαζί μας;», με τον Ερικσεν να του απαντά: «Ναι, είμαι πίσω μαζί σου, γ...ώτο, είμαι μόνο 29 ετών».

Όπως σημειώνει: «Εκείνη την στιγμή, σιγουρεύτηκα ότι ο εγκέφαλός του δεν είχε υποστεί βλάβη και ότι είχε επιστρέψει εντελώς», επισημαίνοντας ότι ο Έρικσεν «απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος για να εγκατασταθεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, προκειμένου να διακομισθεί στο νοσοκομείο».

«Ήμουν 99% σίγουρος στο στάδιο ότι θα έφτανε στο νοσοκομείο και ότι η κατάστασή του θα παρέμενε σταθερή», τόνισε ο Κλάϊνφελντ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, 10:38