Μία απώλεια της τάξης του 21% έως 24% στους μισθούς τους θα υποστούν οι παίκτες του ΝΒΑ αν ακυρωθεί η σεζόν για λόγους ανωτέρας βίας, όπως προβλέπεται με όρο στα συμβόλαιά τους.

Η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί μία τέτοια περίπτωση ανωτέρας βίας με τον όρο στα συμβόλαια των παικτών του ΝΒΑ να αναφέρει απώλεια 1/92,6 του μισθού για κάθε χαμένο παιχνίδι. Κάθε ομάδα έχει μπροστά της περίπου 20 παιχνίδια ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διάσημος Αμερικανός αθλητικός δημοσιογράφος με ειδικότητα το ΝΒΑ, Άντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN εξήγησε σχετικά: «Αυτή είναι η αίσθηση μου αν ακυρωθούν τα υπόλοιπα παιχνίδια, έστω και τα λίγα που έμειναν. Απομένει να πληρωθούν περίπου το 20% των χρημάτων τους. Νομίζω πως είπαν στους παίκτες πως θα υπάρξει μία μείωση μεταξύ 21-24% βασιζόμενοι σε αυτούς τους παράγοντες.

Το θέμα είναι αν η λίγκα μπορεί να ολοκληρώσει τη σεζόν. Οι πληρωμές είναι να γίνουν την 1η και την 15η Απριλίου. Αν η σεζόν ακυρωθεί τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Θα γίνει όμως μία διαπραγμάτευση επειδή οι ιδιοκτήτες χρειάζονται τους παίκτες για το υπόλοιπο της σεζόν ή την επόμενη και σε όποια μορφή γίνουν. Δεν πρέπει να υποτιμάμε τη δύναμη που έχουν οι πρωτοκλασάτοι παίκτες σε αυτήν την περίσταση και στο πώς θα διαμορφωθεί μελλοντικά το τοπίο. Δεν βρισκόμαστε όμως ακόμα σε αυτό το σημείο».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης