Οι Ρόκετς και οι Ουίζαρντς προχώρησαν σε μια σπουδαία ανταλλαγή το βράδυ της Τετάρτης με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ να μετακομίζει στην ομάδα της Ουάσινγκτον και τον Τζον Ουόλ να κάνει την αντίθετη διαδρομή με τελικό προορισμό το Χιούστον μαζί με ένα draft pick πρώτου γύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ουέστμπρουκ ήταν απογοητευμένος με την κατεύθυνση της ομάδας μετά τις αποχωρήσεις του προπονητή, Μάικ Ντ’Αντόνι, και του τζένεραλ μάνατζερ, Ντάριλ Μόρεϊ, και είχε ζητήσει από την ομάδα να τον ανταλλάξει. Μάλιστα η συγκεκριμένη κίνηση ίσως σημάνει και την αποχώρηση του Τζέιμς Χάρντεν από το Χιούστον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ούεστμπρουκ είχε κατά μέσο όρο 27,2 πόντους, 7,9 ριμπάουντ και επτά ασίστ σε 57 παιχνίδια στη μοναδική του σεζόν με τους Ρόκετς. Αποκτήθηκε από την Οκλαχόμα Σίτι ως μέρος μιας συμφωνίας που έστειλε τον Κρις Πολ στους Θάντερ τον Ιούλιο του 2019.

Ο Ουέστμπρουκ είναι εννέα φορές All-star, ενώ ήταν ο MVP της σεζόν 2016/17 όταν έκανε και ρεκόρ σημειώνοντας 42 triple-double. Εκείνη τη σεζόν είχε μέσο όρο 31,6 πόντους, 10,7 ριμπάουντ και 10,4 ασίστ και έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Όσκαρ Ρόμπερτσον το 1962 που τελείωνε τη σεζόν έχοντας μέσο όρο triple double (κάτι που κατάφερε και στις επόμενες δύο σεζόν).

Η ανταλλαγή επανενώνει τον Ουέστμπρουκ με τον Σκοτ Μπρουκς, ο οποίος ήταν ο προπονητής του στους Θάντερ τις πρώτες επτά σεζόν της καριέρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα επιτεύγματα και οι τιμές του Ράσελ στο γήπεδο μιλούν από μόνα τους, αλλά η επιθυμία και η θέλησή του να κερδίσει είναι αυτά που τον ξεχωρίζουν ως πραγματικά μοναδικό παίκτη» δήλωσε ο Μπρουκς σε δελτίο τύπου.

«Όσο ανυπομονώ να ξανασυναντηθώ μαζί του, είμαι εξίσου λυπημένος που αποχαιρετώ τον Τζον. Είναι ένας από τους πιο σκληρούς και πιο ταλαντούχους παίκτες που έχω βρεθεί ποτέ και του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Ο Ουέστμπρουκ έχει μέσο όρο 23,2 πόντους, 8,3 ασίστ και 7,1 ριμπάουντ σε 878 παιχνίδια στην καριέρα του. Επίσης έχει σημειώσει 146 triple double, γεγονός που τον φέρνει στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης, πίσω από τον Όσκαρ Ρόμπερτσον, που έχει 181.

Ο Ουέστμπρουκ, που έγινε 32 τον περασμένο μήνα, αναμένεται να κερδίσει 41,4 εκατομμύρια δολάρια το 2020/21 και 44,2 εκατομμύρια το 2021/22. Έχει player option αξίας 47 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σεζόν 2022/23.

Ο 30χρονος Ουόλ έχει παρόμοιο συμβόλαιο. Θα κερδίσει 41,25 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν και 44,3 $ το 2021/22, ενώ έχει player option αξίας 47,4 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022-23.

Ο Ουόλ είναι πέντε φορές All-star αλλά έχει να αγωνιστεί από τον Δεκέμβριο του 2018 λόγω τραυματισμών. Έχασε ολόκληρη τη σεζόν 2019/20 με ρήξη αχίλλειου τένοντα.

Ο τραυματισμός του στον αχίλλειο τένοντα συνέβη σε ατύχημα στο σπίτι του τον Φεβρουάριο του 2019 και ενώ ανάρρωνε από χειρουργική επέμβαση στην αριστερή φτέρνα

Επίσης έχει υποστεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο αριστερό γόνατό του και μία στο δεξί γόνατό του από το τέλος της σεζόν 2015/16.

Ο Ουόλ έχει μέσο όρο 19 πόντους, 9,2 ασίστ, 4,3 ριμπάουντ και 1,7 κλεψίματα σε 573 αγώνες καριέρας.

Ήταν το νούμερο 1 στο draft του 2010 και είναι ο πρώτος σε κλεψίματα (976) και ασίστ (5,282) στην ιστορία της Ουάσινγκτον, ενώ είναι τέταρτος σε πόντους (10.879).

«Έχοντας την ευκαιρία να αποκτήσουμε έναν παίκτη του επιπέδου και του χαρακτήρα του Ράσελ ήταν κάτι που δεν θα μπορούσαμε να προσπεράσουμε όταν εξετάζαμε τόσο το άμεσο όσο και το μακροπρόθεσμο μέλλον της ομάδας μας» δήλωσε ο γενικός διευθυντής των «μάγων» Τόμι Σέπαρντ. «Από εκεί και πέρα, η απόφαση να χωρίσουμε δρόμους με τον Τζον, έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία της ομάδας, ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Αυτό που σήμαινε για τον οργανισμό μας και την κοινότητά μας είναι ανυπολόγιστο και δεν θα ξεχαστεί» κατέληξε ο Σέπαρντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης