Για διάθεση από πλευράς Euroleague να συνεργαστεί με τη FIBA έκανε λόγο ο Τζόρντι Μπερτομέου μιλώντας στην ισπανική «AS».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague τόνισε πως «δεν είμαστε σε πόλεμο με τη FIBA, απλώς έχουμε διαφορετικά μοντέλα στο μυαλό μας», ενώ εξέφρασε και την άποψη: «Κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει νόημα να έχουμε τέσσερις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη FIBA, απλώς έχουμε διαφορετικά μοντέλα στο μυαλό μας. Είναι αλήθεια ότι πριν από 4-5 χρόνια η FIBA προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της Euroleague, αλλά τώρα πρέπει να βρούμε τρόπο να βελτιώσουμε την κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά σε εκπομπή που προβλήθηκε μέσω live streaming στην ηλεκτρονική έκδοση της «AS».

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε επίσης για… εξομάλυνση των σχέσεων Euroleague και FIBA από την ημέρα που γενικός γραμματέας της τελευταίας ανέλαβε ο Ανδρέας Ζαγκλής: «Η FIBA έχει αλλάξει διοίκηση μετά τον θάνατο του Πάτρικ Μπάουμαν (σ.σ τον αντικατέστησε ο Ανδρέας Ζαγκλής) και υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία.

Έχουμε την ευκαιρία να λύσουμε προβλήματα που πριν δεν γινόταν να λυθούν, αφού κανείς δεν είχε κάνει κίνηση, συμπεριλαμβανομένης της Euroleague. Κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει νόημα να έχουμε τέσσερις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε μαζί τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης