Ο Αυστραλός άσος του ΝΒΑ, Άντριου Μπόγκουτ, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από όλα τα επίπεδα του επαγγελματικού μπάσκετ.

Ο 36χρονος άσος ευελπιστούσε να τερματίσει την καριέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 προτού η πανδημία του κορωνοϊού μετέφερε τους Αγώνες για το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αλλά νομίζω ότι είναι η σωστή απόφαση» δήλωσε ο Μπόγκουτ και συνέχισε: «Η απόφαση που πήρα είναι να μην υπογράψω πουθενά. Θα αποχωρήσω από το επαγγελματικό μπάσκετ άμεσα.

»Βρισκόμαστε στα τέλη Νοεμβρίου τώρα. Θα έπαιρνα αυτή την απόφαση νωρίτερα αν δεν ήταν για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

»Ήλπιζα να φτάσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και να αποσυρθώ μετά καθώς θα ήταν υπέροχο να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τέταρτη φορά, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπογκούτ ήταν καλύτερος παίκτης στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Γιούτα τη σεζόν 2004/05 και επιλέχθηκε στο νούμερο 1 του draft του 2005 από τους Μιλγουόκι Μπακς.

Έπαιξε 14 σεζόν στο NBA και είχε μέσο όρο 9,6 πόντους και 8,7 ριμπάουντ σε 706 παιχνίδια (661 ως βασικός) με τους Μπακς, τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, τους Ντάλας Μάβερικς, τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Ο Μπόγκουτ μπλόκαρε 1.091 σουτ κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο ΝΒΑ και ήταν πρώτος στα μπλοκ στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2010-11 με 2,6 ανά αγώνα.

Ο πολύπειρος άσος ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Αυστραλία με τους Σίδνει Κινγκς, ενώ αναδείχθηκε MVP στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας για τη σεζόν 2018-19.

Ο Αυστραλός, ο οποίος ζει στη Μελβούρνη, ανέφερε ότι δεν μπορούσε πλέον να αντεπεξέλθει στις φυσικές απαιτήσεις του μπάσκετ.

Ο Μπόγκουτ εκπροσώπησε την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, 2008 και 2016, ενώ έχασε τους Ολυμπιακούς του 2012 λόγω σπασμένου αστραγάλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης