Μπάγερν: Ο Ντέιβις βοηθάει τους πρόσφυγες να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020, 22:45
Μπάγερν: Ο Ντέιβις βοηθάει τους πρόσφυγες να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό

Ο ποδοσφαιριστής της Μπάγερν, Αλφόνσο Ντέιβις, ο οποίος πέρασε μέρος της παιδικής του ηλικίας σε ένα στρατόπεδο προσφύγων, προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα, για να βοηθήσει εκείνους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού.

«Προς το παρόν, ο κύριος στόχος είναι να συγκεντρώσω κεφάλαια για να βοηθήσω τους πρόσφυγες να πάρουν ό,τι χρειάζονται», δήλωσε ο άσος των Βαυαρών σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

«Είναι προφανές ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι δύσκολη για αυτούς, καθώς βρίσκονται πολύ κοντά στα στρατόπεδα προσφύγων και εάν ο κορωνοϊός χτυπήσει ένα από αυτά τα στρατόπεδα, θα μπορούσε να είναι καταστροφή. Θέλω να τους βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε ο Ντέιβις, ο οποίος έφτασε στο Μπάγερν το 2018.

Ο 19χρονος παίκτης ξεκίνησε τη ζωή του σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στη Γκάνα, αφού οι γονείς του εγκατέλειψαν τη Λιβερία λόγω του εμφυλίου πολέμου.

Η οικογένειά του μετακόμισε στη συνέχεια στον Καναδά όταν ήταν 5 ετών με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Για να συγκεντρώσει κεφάλαια, ο Ντέιβις έχει ήδη συμμετάσχει το Σάββατο σε έναν «εικονικό» αγώνα που διοργανώθηκε ως μέρος ενός ποδοσφαιρικού τουρνουά στο βιντεοπαιχνίδι PES2020 με πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για να βοηθήσει τα 70 εκατομμύρια πρόσφυγες παγκοσμίως.

Ήταν αντίπαλος με τον τερματοφύλακα της Μίλαν, Ασμίρ Μπέγκοβιτς, έναν άλλο πρώην πρόσφυγα που έφυγε από τη Βοσνία στη Γερμανία όταν ήταν νέος, πριν εγκατασταθεί στον Καναδά. Αυτός ο «εικονικός» αγώνας συγκέντρωσε περίπου 9.000 ευρώ σε δωρεές.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020, 22:58