Ο Σίμον Κιάερ είναι ο νέος ήρωας της Δανίας. Ο κεντρικός αμυντικός της Μίλαν ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης του Κρίστιαν Έρικσεν και έδρασε ακαριαία στα πρώτα κρίσιμα δευτερόλεπτα μετά την κατάρρευση του συμπαίκτη του, σώζοντάς του, στην κυριολεξία, τη ζωή. Ο Κιάερ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον άσο της Ίντερ.

Με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία γονάτισε δίπλα στον συμπαίκτη του, που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Τον γύρισε σε στάση ανάτασης, του άνοιξε το στόμα και κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος του συμπαίκτη του, προσπαθώντας να βοηθήσει την αναπνοή του, και τα κατάφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα ήταν τα πιο καθοριστικά για τη σωτηρία του διεθνούς άσου, καθώς μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό. Όταν ανέλαβαν οι γιατροί, ο Κιάερ ζήτησε από τους σοκαρισμένους συμπαίκτες του να σχηματίσουν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω από τον Έρικσεν, έτσι ώστε να προστατέψουν την ιδιωτικότητά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Σύμφωνα με την Gazzetta Dello Sport, η διοίκηση της Μίλαν έχει αποφασίσει να του δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας. Οι οπαδοί του ιταλικού συλλόγου με μηνύματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικροτούν την πρόθεση της διοίκησης και θέλουν τον Κιάερ να γίνει ο επόμενος αρχηγός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης