Αν και οι συγκεντρώσεις στη Νάπολη έχουν απαγορευτεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι οπαδοί της ομώνυμης ομάδας συγκεντρώθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του «Σαν Πάολο» αναρτώντας πανό, τραγουδώντας συνθήματα και ανάβοντας πυρσούς στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα, ενόψει του αποψινού αγώνα με τη Ριέκα (26/11, 22:00), για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

O Αργεντινός ανέπτυξε έναν ισχυρό δεσμό με τον ιταλικό σύλλογο και τους οπαδούς του κατά τη διάρκεια της επταετούς θητείας του στην ομάδα μεταξύ 1984 και 1991.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαραντόνα μετακινήθηκε στη Νάπολι από την Μπαρτσελόνα, πανηγυρίζοντας δύο τίτλους της Serie A – το 1987 και το 1990 – μαζί με το Coppa Italia και το Κύπελλο UEFA.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος της πόλης κίνησε σήμερα (26/11) τις διαδικασίες για τη μετονομασία του σταδίου «Σαν Πάολο» σε «Ντιέγκο Μαραντόνα», προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που πέθανε την Τετάρτη (25/11) σε ηλικία 60 ετών.

«Κάνουμε τα πρώτα βήματα για να αφιερώσουμε το γήπεδο της Νάπολι στον Μαραντόνα», δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι ντε Ματζίστρις, προσθέτοντας: «Είναι μια διαδικασία, αλλά θα είναι γρήγορη, γιατί όταν υπάρχει μια τόσο έντονη επιθυμία, δεν υπάρχει τίποτα που να μας κρατά πίσω».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, δήλωσε στο γαλλικό αθλητικό κανάλι RMC Sport: «Μπορούμε να εξετάσουμε την ιδέα να ονομάσουμε το γήπεδο μας Σαν Πάολο-Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης