Θα είναι από τα καυτά ονόματα του καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού. Ο λόγος για τον Ντούσαν Βλάοβιτς, με τις ιστορίες που τον ακολουθούν να είναι ήδη πολλές και τα ποδοσφαιρικά του επιτεύγματα ακόμα περισσότερα. Η απήχησή του μεγαλώνει και σε πολλά ματς θα τον δείτε στα ειδικά στοιχήματα της Betshop για σκόρερ!

Στο στόχαστρο των μεγάλων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βλάοβιτς έχει μπει ήδη στο στόχαστρο των μεγάλων κλαμπ της Ευρώπης. Η Λίβερπουλ τον θέλει ως εναλλακτική του Χάαλαντ και θα είναι πολύ φθηνότερος. Η σωματοδομή του (βλέπει τον κόσμο από τα 190 εκατοστά) τον φέρνει κοντά στον Νορβηγό, αλλά σίγουρα δεν έχει τα φυσικά του προσόντα. Βέβαια παίζει και σε ένα πολύ πιο δύσκολο πρωτάθλημα σε σχέση με το γερμανικό, οπότε ας κρατάμε και μία πισινή, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός. Εκτός από τη Λίβερπουλ, είναι επίσης οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Άρσεναλ που παίζουν γερά στο παιχνίδι για την απόκτησή του.

Η ιστορία μέχρι τώρα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο 21 ετών Σέρβος (ναι, καλά καταλάβατε, δεν έχει σχέση με τον Βλάοβιτς που είχε παίξει στον Παναθηναϊκό, εκείνος ήταν Κροάτης) γεννήθηκε στο Βελιγράδι. Η πρώτη του ομάδα ήταν η ΟΦΚ Βελιγραδίου για να μεταπηδήσει αργότερα πρώτα στον Ερυθρό Αστέρα και μετά στην Παρτίζαν. Στην Παρτίζαν αρχίζει να καθιερώνεται, παίζει στην πρώτη ομάδα, γίνεται ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Το 2017 υπογράφει συμφωνία με τη Φιορεντίνα για να μεταβεί στην όμορφη Φλωρεντία τον Φεβρουάριο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή στο Καμπιονάτο

Κάθε αρχή και δύσκολη. Στην πρώτη του σεζόν κάνει 10 εμφανίσεις και δεν μπορεί να σκοράρει ούτε ένα γκολ. Δεν απογοητεύεται όμως. Στη δεύτερη σεζόν, το 2019-20 βρίσκει δίχτυα έξι φορές, κόντρα στην Μπενεβέντο κάνει χατ-τρικ, ενώ, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται θετικός στον Covid-19, δεν το βάζει κάτω και επιστρέφει. Μέσα στο 2020 έκανε και την πρώτη του εμφάνιση με τη μεγάλη εθνική ομάδα της Σερβίας.

Η έκρηξη

Για να μπούμε στη σεζόν που τελείωσε, εκεί όπου ο Βλάοβιτς έκανε πράγματα και θαύματα παρά το γεγονός ότι η Φιορεντίνα είχε μία άσχημη χρονιά και τελείωσε στη 13η θέση της βαθμολογίας. Οι βιόλα σκόραραν μόλις 47 φορές σε 38 ματς, με τον Σέρβο να σκοράρει 21 γκολ σε 37 συμμετοχές! Ξεκίνησε μάλιστα βασικός στα 34 από τα 37 παιχνίδια.

Το αγωνιστικό στυλ του Βλάοβιτς

Είναι 1.90 και θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να πει ότι είναι ένας κλασικός φορ περιοχής. Είναι όμως κάτι περισσότερο από αυτό. Μαρκάρει συνεχώς τους αντιπάλους αμυντικούς, είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, έχει φοβερές τοποθετήσεις, σε πολύ υψηλότερο επίπεδο απ’ ό,τι θα του επέτρεπε η ηλικία του και η έλλειψη εμπειρίας. Στο ματς με τη Γιουβέντους για το πρωτάθλημα εξέθεσε Ντε Λιχτ και Μπονούτσι πριν εκτελέσει τον Σέζνι. Δεν το λες και λίγο, έτσι δεν είναι; Επίσης, παρά το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα σκόραρε μόνο ένα γκολ με το κεφάλι, είναι πολύ δυνατός στον αέρα, ενώ γενικότερα ξέρει να χρησιμοποιεί ιδανικά το μεγάλο του κορμί.

Έχουν πει γι’ αυτόν

Ενδιαφέρον έχει να δούμε τι έχουν πει μέχρι τώρα άνθρωποι του ποδοσφαίρου που έχουν συνεργαστεί μαζί του.

Τσέζαρε Πραντέλι (πρώην προπονητής του στη Φιορεντίνα): «Δεν θέλει να βγει ποτέ από το παιχνίδι. Θα ήθελε το ματς να κρατάει για ώρες. Έχει τόσο δυνατό χαρακτήρα που είναι φτιαγμένος για να αντέχει τις προκλήσεις και τον ανταγωνισμό».

Ντράγκαν Στοΐκοβιτς (προπονητής της Εθνικής Σερβίας, μεγάλος άσος του παρελθόντος): «Είναι μόλις 21 ετών και μέσα στο γήπεδο παίζει με την ωριμότητα ενός 30άρη. Τον περιμένει μία σπουδαία καριέρα, τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και με την εθνική ομάδα».

Βαλερί Μποζίνοφ (πρώην συμπαίκτης του -βετεράνος- στην Παρτίζαν): «Γύρισε και μου είπε ότι είναι ο νέος Ιμπραΐμοβιτς. Ο τύπος είναι τρελός. Το είπε αυτό όταν ήταν 16 ετών. Μου έλεγε συνεχώς ότι είναι ο Ιμπραΐμοβιτς από το Βελιγράδι και ότι θα παίξει στις πιο μεγάλες ομάδες της Ευρώπης».

Κάπου εδώ τα λόγια σταματάνε. Δεν έχει παρά να το αποδείξει. Η διάρκεια σε μία καριέρα δηλώνει πολλά. Κι ο Ντούσαν Βλάοβιτς είναι ακόμη στην αρχή. Του ευχόμαστε τα καλύτερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης