Η Ρεάλ, έστω κι αν αγχώθηκε, βλέποντας το ματς της με την Μπάγερν να οδηγείται στην παράταση, κατάφερε εν τέλει να επικρατήσει με 4-2 των Βαυαρών στο «Μπερναμπέου», παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η «βασιλισσα» κρατούσε τις τύχες στα χέρια της, όσον αφορά στην πρόκριση, μετά τη νίκη της με 2-1 στη Γερμανία, ωστόσο οι Βαυαροί επικράτησαν με το ίδιο σκορ στο «Μπερναμπέου» κι έτσι οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στο έξτρα αγωνιστικό μισάωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως στην παράταση οι Μαδριλένοι εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι ο αντίπαλός τους έπαιζε με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Βιδάλ (84′), με δύο γκολ του Ρονάλντο και ένα τέρμα του Ασένσιο, εξασφάλισαν με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.  Παίζοντας με ψυχραιμία και χωρίς να παίρνει μεγάλα ρίσκα στο ματς η Μπάγερν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 53΄ με το πέναλτι του Λεβαντόφσκι.

Ο Κασάι είδε παράβαση στο μαρκάρισμα του Κασεμίρο στον Ρόμπεν, σε μία δύσκολη φάση που «πήρε επάνω του» ο έμπειρος Ούγγρος διαιτητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας μετά το 60΄ «άνοιξε», με τη Μπάγερν να ψάχνει πιο έντονα το γκολ της πρόκρισης και τη Ρεάλ Μαδρίτης να προσπαθεί για την ισοφάριση με… φαρμακερές αντεπιθέσεις.

Οι «μερένχες» τα κατάφεραν στο 76΄ με το 98ο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στη διοργάνωση, αλλά δεν χάρηκαν παρά μόνο δύο λεπτά, καθώς οι Βαυαροί στο 78΄ ισοφάρισαν το εις βάρος τους σκορ του πρώτου αγώνα με το αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος στην 100ή του συμμετοχή με τη Ρεάλ στο Champions League.

Η αποβολή του Βιδάλ στο 84΄ (φάουλ στον Ασένσιο) ανάγκασε την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να οπισθοχωρήσει και να διαχειριστεί διαφορετικά το ματς με προφανή στόχο να το στείλει στην παράταση, όπως κι έγινε.

Εκεί όμως η αριθμητική υπεροχή των γηπεδούχων μέτρησε πάρα πολύ. Στο 105΄ ο Ρονάλντο από τη σέντρα του Ράμος ισοφάρισε (2-2), αν και το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς ο «CR7» ήταν  σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Από κει και πέρα η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι «παραδόθηκε άνευ όρων». Στο 110΄ από την ατομική προσπάθεια του Μαρσέλο, ο Πορτογάλος σε άδεια εστία «έγραψε» το 3-2 και δύο λεπτά μετά ο Ασένσιο, αφού «ζάλισε» τον Χούμελς με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

 
Κίτρινες: Κασεμίρο – Βιδάλ, Τσάμπι Αλόνσο, Χούμελς, Ρόμπεν

Κόκκινες: 84΄ Βιδάλ (δεύτερη κίτρινη)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Ρονάλντο, Κρόος (115΄ Κόβατσιτς), Μπενζεμά (64΄ Ασένσιο), Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο (71΄ Λούκας Βάσκεθ)

ΜΠΑΓΕΡΝ (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Χούμελς, Αλκάνταρα, Ριμπερί (71΄ Ντάγκλας Κόστα), Λεβαντόφσκι (88΄ Κίμιχ), Ρόμπεν, Τσάμπι Αλόνσο (74΄ Μίλερ), Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Βιδάλ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης