Ξέσπασε σε κλάματα η Γκράινερ: «Ήταν λάθος, μην τελειώσετε τη ζωή μου»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022, 17:14
Ξέσπασε σε κλάματα η Γκράινερ:  «Ήταν λάθος, μην τελειώσετε τη ζωή μου»

Η Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, είπε ότι η εισαγωγή κάνναβης στη Ρωσία ήταν «ένα ειλικρινές λάθος», αφού δικαστήριο της Μόσχας την έκρινε ένοχη για κατηγορίες ναρκωτικών.

Η Γκραινερ, ομολόγησε την ενοχή της για τις κατηγορίες, ενώ η φωνή της έτρεμε, καθώς παρακάλεσε τον Ρώσο δικαστή σήμερα να μην «δώσει τέλος στη ζωή της» με σκληρή ποινή φυλάκισης για την εισαγωγή φυσιγγίων ατμού που περιείχαν κάνναβη, πριν ξεσπάσει σε κλάματα στο δικαστήριο.

Η ετυμηγορία αναμένεται αργότερα σήμερα, ενώ νωρίτερα νωρίτερα, ένας Ρώσος εισαγγελέας ζήτησε 9,5 χρόνια φυλάκιση για την Γκράινερ, αφού το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν ένοχη για την πράξη της.

«Έκανα ένα ειλικρινές λάθος και ελπίζω με την απόφασή σας να μην τελειώσει η ζωή μου εδώ», είπε ο Γκρίνερ στο δικαστήριο πριν ξεσπάσει σε κλάματα.

«Οι γονείς μου με δίδαξαν δύο σημαντικά πράγματα: ένα, να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και δύο, να δουλεύω σκληρά για όλα όσα αποκτώ. Γι' αυτό δήλωσα ένοχη για τις κατηγορίες μου. Καταλαβαίνω όλα όσα έχουν ειπωθεί εναντίον μου, τις κατηγορίες που είναι εναντίον μου, και γι' αυτό δήλωσα ένοχη.

Αλλά δεν είχα πρόθεση να παραβιάσω κανέναν ρωσικό νόμο. Θέλω το δικαστήριο να καταλάβει ότι αυτό ήταν ένα ειλικρινές λάθος που έκανα ενώ βιαζόμουν, υπό πίεση, προσπαθώντας να συνέλθω από την Covid-19 και απλώς προσπαθούσα να επιστρέψω στην ομάδα μου», πρόσθεσε.

«Ξέρω ότι όλοι συνεχίζουν να μιλούν για πολιτικό πιόνι και πολιτική, αλλά ελπίζω ότι αυτό απέχει πολύ από αυτή την αίθουσα του δικαστηρίου. Θέλω να πω ξανά ότι δεν είχα καμία πρόθεση να παραβιάσω οποιονδήποτε ρωσικό νόμο. Δεν είχα καμία πρόθεση, δεν συνωμότησα ή σχεδίαζα να διαπράξω αυτό το έγκλημα. Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω κανέναν.

Ποτέ δεν είχα σκοπό να θέσω σε κίνδυνο τον ρωσικό πληθυσμό. Ποτέ δεν είχα σκοπό να παραβιάσω κανέναν νόμο εδώ. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συμπαίκτες μου, τον σύλλογό μου UMMC, τους οπαδούς και την πόλη (Εκατερίνμπουργκ) για το λάθος μου και την αμηχανία που τους έφεραν.

Αυτό είναι το δεύτερο σπίτι μου και το μόνο που θέλω να κάνω είναι να κερδίσω πρωταθλήματα και να τους κάνω περήφανους. Θέλω επίσης να ζητήσω συγγνώμη από τους γονείς μου, αδέρφια, την ομάδα μου στις ΗΠΑ, Φοίνιξ Μέρκιουρι, τις καταπληκτικές γυναίκες του WNBA και την καταπληκτική σύζυγό μου πίσω στο σπίτι.»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022, 02:21