Οι Σάμουελ Ετό και Ντιντιέ Ντρογκμπά απάντησαν με θυμό και θλίψη στα «ρατσιστικά και περιφρονητικά σχόλια» που έκαναν δύο γιατροί στη γαλλική τηλεόραση, όταν υπονόησαν πως οι μελέτες για την εύρεση του εμβολίου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού θα πρέπει να δοκιμαστούν στην Αφρική!

Την αρχή έκανε ο Σενεγαλέζος πρώην επιθετικός της Τσέλσι, Ντεμπά Μπα, ο οποίος «ανέβασε» το βίντεο στο λογαριασμό του στο Twitter σχολιάζοντας: «Καλώς ήρθατε στη Δύση, εδώ που οι λευκοί πιστεύουν πως είναι τόσο ανώτεροι ώστε ο ρατσισμός και η βλακεία γίνονται συνήθεια. ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του ο Ετό σχολίασε στο βίντεο του Μπα με υβριστικό τρόπο για τους συγκεκριμένους γιατρούς (σ.σ. Ζαν-Πολ Μιρά και Καμίλ Λοχτ), ενώ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram έγραψε: «Είστε απλά σκ…ά. Η Αφρική δεν είναι δική σας για να παίζετε».

Πάντως και ο Ντρογκμπά πήρε θέση επί του θέματος, χαρακτηρίζοντας «παράλογα» τα σχόλια των γιατρών, με τον δύο φορές Κορυφαίο Ποδοσφαιριστή της Αφρικής να κάνει την τοποθέτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Είναι αδιανόητο να συνεχίσουμε να το αποδεχόμαστε αυτό. Η Αφρική δεν είναι εργαστήριο. Καταγγέλλω αυτά τα σοβαρά, ρατσιστικά και περιφρονητικά σχόλια! Βοηθήστε μας να σώσουμε ζωές στην Αφρική και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού, που έχει αποσταθεροποιήσει ολόκληρο τον κόσμο, αντί να μας θεωρείτε ως ινδικά χοιρίδια. Οι ηγέτες της Αφρικής έχουν υποχρέωση να προστατέψουν τον κόσμο από αυτά τα παράλογα πλάνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης