Τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Σούπερ Καπ Κύπρου κατέκτησε ο Απόλλων Λεμεσού επικρατώντας με 2-0 της Ομόνοιας στην Αρένα, στη Λάρνακα, λίγες ημέρες μετά από την απόλυση του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, αλλά και με εννέα αλλαγές στην αρχική του σύνθεση. Η Ομόνοια, πρώτη σε κατακτήσεις Super Cup Κύπρου, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον 18ο τίτλο της στην ιστορία της διοργάνωσης στην 23η συμμετοχή της, ενώ ο Απόλλων κατέκτησε τον 4ο τίτλο Super Cup στην 15η συμμετοχή του.

Ο πρωταθλητής Κύπρου ήταν ανώτερος από την Κυπελλούχο Κύπρου, με τους Νταμπό (12’) και Βα (73’) να σημειώνουν τα για τον προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Europa League. Ο Απόλλων είχε και χαμένο πέναλτι στο 45+2’ με τον Ψύχα (απέκρουσε ο Φαμπιάνο), ενώ από το 80’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φιλιώτη με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μπεζούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ομόνοια είχε δύο δοκάρια στο δεύτερο μέρος, στο 64’ με τον Μπεζούς στο ντεμπούτο του και στο 79’ με την κεφαλιά του Γιούστε, όταν ανέβασε την απόδοσή της, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα μέχρι τη λήξη του αγώνα. Ο Απόλλων υποχρεώθηκε πάντως να προβεί σε δύο σημαντικές αλλαγές, όταν στο 49ο λεπτό ο Νταμπό και στο 61′ ο Αρτυματάς αποχώρησαν με ενοχλήσεις.

Αυτή ήταν η έβδομη φορά στην ιστορία του Super Cup Κύπρου που τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Η πρώτη ήταν το 1966 και η τελευταία το 2010 με την Ομόνοια να μετρά ισάριθμες κατακτήσεις τις προηγούμενες έξι φορές. Ο αποψινός αγώνας Super Cup ήταν ο 53ος από την ποδοσφαιρική περίοδο 1951-52 που άρχισε ο θεσμός.

Κίτρινες: 64′ Βα – 43′ Μάταβζ, 52′ Μπρούνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κόκκινες: 80′ Φιλιώτης (δύο κίτρινες)

Απόλλων Λεμεσού (Κωνσταντίνος Μακρίδης): Δημητρίου, Φιλιώτης, Π. Αρτυματάς (61′ Πεϊμπέρν), Β. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Κολ (62′ Μπα), Σαχάρ, Βα (85′ Καμπράλ), Ψύχας (85′ Ρομπέρζ), Νταμπό (49′ Πίττας), Γιάνγκα.

Ομόνοια (Γκάρι Πάρκερ): Φαμπιάνο, Μάθιους, Μίλετιτς (73′ Παπουλλής), Γιούστε, Λανγκ, Λέτσιακς, Χαραλάμπους (72′ Ντίσκερουντ), Μπασιρού, Μπρούνο, Μάταβζ (61′ Μπέζους), Κακουλλής (73′ Μπάρκερ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης