Mία εφιαλτική εμπειρία βίωσε ο Φεντερίκο Τζεντίλε, ο οποίος είναι αρχηγός της Φότζια, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία ποδοσφαίρου της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα πυρπολήθηκε η εξώπορτα του σπιτιού του έμπειρου άσου την ώρα που εκείνος καθόταν στον καναπέ του μαζί με τις κόρες του το βράδυ της Τρίτης (1/12), όπως αποκάλυψε την Τετάρτη (2/12) ο πρόεδρος του συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια μεγάλη τραγωδία θα μπορούσε να είχε συμβεί χθες το βράδυ, αλλά ευτυχώς οι γείτονες παρενέβησαν με κουβάδες νερού και έσβησαν τη φωτιά» τόνισε ο Ρομπέρτο Φέλεκα στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

«Είναι η δέκατη φορά που έχει υποστεί εκφοβισμό αυτός ο σύλλογος. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτοί δεν είναι οπαδοί της Φότζια, αλλά είναι καιρός να το αποδείξουμε αυτό και να μη μείνουμε άλλο σιωπηλοί. Ο Φεντερίκο (Τζεντίλε) ήταν στον καναπέ με τις μικρές του κόρες όταν είδε τον καπνό να μπαίνει στο σπίτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Φότζια καταδίκασε τη συγκεκριμένη «δειλή πράξη εκφοβισμού» εναντίον του 35χρονου μέσου, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες της αστυνομίας για να βρεθούν οι υπαίτιοι.

Πέρυσι, ένα αυτοκίνητο που ανήκε σε άλλον παίκτη της Φότζια πυρπολήθηκε, ενώ ένα άλλο όχημα που ανήκε στους ιδιοκτήτες του κλαμπ έγινε επίσης στόχος μετά από μία ήττα της ομάδας.

Το τελευταίο διάστημα δε, έχουν πολλαπλασιαστεί οι διαμαρτυρίες εναντίον της διοίκησης και του κλαμπ από τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς «Ultras» της Φότζια.

Η ιταλική ομάδα έπαιξε στη Serie A κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, αλλά έκτοτε έχει παραμείνει στις χαμηλότερες κατηγορίες, φτάνοντας ως την 4η κατηγορία λόγω οικονομικών παρατυπιών. Την περασμένη σεζόν, κέρδισε την άνοδό της στη Serie C κι επί του παρόντος είναι η 9η στο γκρουπ που συμμετέχει.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης