Tην απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Κλαούντιο Μαρκίζιο, ο οποίος έκρινε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να εγκαταλείψει τα γήπεδα.

Ο 34χρονος Ιταλός μέσος έκανε γνωστή την απόφασή του αρχικά μέσω twitter, λίγο πριν την συνέντευξη Τύπου που προγραμματίστηκε γι’ αυτό το λόγο στο γήπεδο της Γιουβέντους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαρκίζιο σε ηλικία επτά ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Γιουβέντους.

Με την ομάδα του Τορίνου κατέγραψε συνολικά 389 συμμετοχές, με απολογισμό 37 γκολ και 43 ασίστ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του αποβλήθηκε μόλις μια φορά με κόκκινη κάρτα.

Το διάστημα 2012-18 πανηγύρισε -μεταξύ άλλων- επτά πρωταθλήματα Ιταλίας και έφτασε σε δύο τελικούς Champions League, αλλά προβλήματα στο γόνατο «έπληξαν» τις τελευταίες δύο σεζόν της καριέρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιχείρησε πέρυσι να κάνει το «comeback» στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αλλά αγωνίστηκε σε μόλις 15 παιχνίδια με τη ρωσική ομάδα, προτού αποχωρήσει τον Αύγουστο.

Έπαιξε σε 55 παιχνίδια με την εθνική Ιταλίας και σκόραρε πέντε φορές, ενώ αγωνίστηκε στα Μουντιάλ του 2010 και του 2014.

Επίσης, ήταν μέλος της «σκουάντρα ατζούρα» που έφτασε έως τον τελικό του EURO 2012.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης