Ινφαντίνο: «Yπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν, το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 12:47
Ινφαντίνο: «Yπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν, το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σε live που έκανε ο Ρονάλντο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ξεκαθάρισε ότι δεν θα παρθεί κανένα ρίσκο, αναφορικά με την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, καθώς, όπως επισήμανε, προέχει η δημόσια υγεία, προσθέτοντας ότι «από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αποτελέσει προτεραιότητα».

«Το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα, δεν πρέπει να πιέζουμε κανέναν. Όσο υπάρχει ρίσκο δεν θα παίζουμε και, αν πρέπει να περιμένουμε, θα περιμένουμε για μία, δύο ή τρεις εβδομάδες» ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στη διαδικτυακή συνομιλία του με το «Φαινόμενο».

«Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, άνθρωποι που πεθαίνουν. Και βλέπουμε πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Στην Ιταλία τα νούμερα δείχνουν να πέφτουν, πήραν τα σωστά μέτρα. Οι γιατροί είναι πραγματικοί ήρωες, είναι σαν ένας πόλεμος» πρόσθεσε ο Ινφαντίνο.

«Θέλουμε να επιστρέψουμε και να παίξουμε, να δούμε ποδόσφαιρο, αλλά τώρα η προτεραιότητα είναι η υγεία. Για πρώτη φορά στην ιστορία, το ποδόσφαιρο δεν είναι η προτεραιότητα. Eίναι στενάχωρο, αλλά έτσι είναι. Όσον αφορά το καλαντάρι; Καλή ερώτηση. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τις ζωές των ανθρώπων για έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Θα παίξουμε όταν μπορούμε, ίσως τον Ιούλιο, ίσως τον Αύγουστο» κατέληξε ο πρόεδρος της FIFA.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 13:01