Σε αναζήτηση νέων ημερομηνιών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που επρόκειτο να διεξαχθεί από 16 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου 2021 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, βρίσκεται η FINA, μετά τον επαναπρογραμματισμό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το διάστημα 23 Ιουλίου-8 Αυγούστου του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου θα συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (διοργανωτές, αθλητές, προπονητές, εθνικές ομοσπονδίες, τηλεοπτικά δίκτυα και χορηγούς), ώστε να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για τη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο εκτελεστικός διευθυντής της FINA, Κορνέλ Μαρκουλέσκου, δήλωσε στο Associated Press ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα δεν πρόκειται να μετατεθεί για το 2022, σε αντίθεση με την πρόθεση της World Athletics για την αντίστοιχη διοργάνωση του στίβου.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των Αγώνων του Τόκιο, ο πρόεδρος της FINA, Χούλιο Μαλιόνε, δήλωσε:

«Ενώπιον της πρωτοφανούς ανάγκης επαναπρογραμματισμού των Ολυμπιακών Αγώνων, οι φίλοι μας στη ΔΟΕ και στο «Τόκιο 2020» αντέδρασαν με μεγάλη ταχύτητα και επαγγελματισμό. Το να ξέρουμε ήδη τις ημερομηνίες βοηθάει πολύ τις ομοσπονδίες και τους αθλητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FINA θα ήθελε να εκφράσει τις καλύτερες ευχές της σε όλους όσοι έχουν δεσμευθεί για να να στεφθούν με μεγάλη επιτυχία τα αγωνίσματα υγρού στίβου στο Τόκιο, κάτι που ξέρω ότι θα συμβεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης