Η πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιλ, ανακοίνωσε απόψε (5/7) την πρόσληψη του Ζοσελίν Γκουρβενέκ στη θέση του προπονητή. Ο 49χρονος πρώην τεχνικός των Μπορντό και Γκινγκάμπ διαδέχθηκε τον Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος έφυγε για τη Νις.

Το όνομα του παλαίμαχου μέσου, που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε Ναντ, Μαρσέιγ και Ρεν, δεν είχε αναφερθεί μεταξύ των τεχνικών που θεωρούνται υποψήφιοι: Τιάγκο Μότα, Λοράν Μπλαν, Πατρίκ Βιεϊρά, Λουσιάν Φαβρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας ήταν ο Ιταλός Κλάουντιο Ρανιέρι που κατείχε την pole position. Μετά την αναχώρηση για τη Νις του Κριστόφ Γκαλτιέ ο πρόεδρος Ολιβιέ Λετάνγκ αναζητούσε αντικατάσταση.

Η επιλογή του έπεσε στον Γκουρβενέκ, ο οποίος δεν προπονούσε για δύο χρόνια και κατείχε τη θέση του συμβούλου στο Canal +, ιδίως στο Canal Football Club.

Η τελευταία του εμπειρία σε πάγκο κατέληξε σε υποβιβασμό στη Ligue 2. Αυτό συνέβη κατά τη σεζόν 2018-2019 με την Γκινγκάμπ, ένα σύλλογο με τον οποίο είχε προαχθεί στη Ligue 1 το 2013 και κατάκτησε το Κύπελλο Γαλλίας τον επόμενο χρόνο, που είναι και ο μόνος τίτλος της καριέρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης