Σε μία συμβολική κίνηση θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Αθλέτικ Μπιλμπάο, ανανεώνοντας το συμβόλαιο του Αρίτζ Αντούριθ ώστε να καλύπτει τον τελικό κυπέλλου με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, οπότε κι αν αυτός διεξαχθεί.

Ο 39χρονος επιθετικός έχει προ καιρού ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τα «λιοντάρια». Η αναμενόμενη απόφαση της FIFA για την επέκταση ισχύος των συμβολαίων που λήγουν στις 30/6 λογικά θα κάλυπτε την περίπτωση του πολύπειρου σέντερ φορ, όμως οι Βάσκοι προτίθενται να μην περιοριστούν σε αυτό και να του προσφέρουν ένα νέο συμβόλαιο λίγων μηνών, μόλις ξεκαθαριστούν οι έκτακτοι όροι που θα ισχύσουν για το φετινό καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αντούριθ διανύει τη 12η χρονιά του στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, με την οποία έχει σκοράρει 172 τέρματα σε 407 αγώνες. Λόγω τραυματισμών, φέτος έχει αγωνιστεί μόλις σε 17 αναμετρήσεις (14 στο πρωτάθλημα και 3 στο κύπελλο), όλες ως αλλαγή, ενώ έχει να σκοράρει από τον Αύγουστο, όταν το δικό του γκολ έδωσε στα «λιοντάρια» τη νίκη με 1-0 επί της Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της La Liga.

Ο Αντούριθ ελπίζει ότι θα μπορέσει να πει αντίο στα γήπεδα με ένα τρόπαιο, όμως το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του θα γίνει κάποια στιγμή στο «Σαν Μαμές», όταν οι συνθήκες θα επιτρέπουν στους οπαδούς της Αθλέτικ να γεμίσουν το γήπεδο και να τον τιμήσουν όπως του αξίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης