Ο Χούμπερτ Χούρκατς (Νο 18 στην παγκόσμια κατάταξη) προκρίθηκε στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον, πανηγυρίζοντας έτσι την πρώτη παρουσία του σε τετράδα Grand Slam τουρνουά, που μάλιστα συνδυάστηκε με νίκη επί ενός από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών.

Ο Πολωνός τενίστας, που είχε αφήσει εκτός στον τέταρτο γύρο το Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, νίκησε απόψε και τον Ρότζερ Φέντερερ (Νο 8), πολύ εύκολα για την κλάση του Ελβετού θρύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χούρκατς επιβλήθηκε του «Βασιλιά» με το πολύ καθαρό 3-0 (6-3, 7-6/4, 6-0) ύστερα από αγώνα διάρκειας μίας ώρας 50 λεπτών, καθώς ο Φέντερερ δεν κατάφερε να βρει λύσεις απέναντι στο πολύ δυνατό σερβίς του Πολωνού.

Ο Χούρκατς, που βρίσκεται σε πολύ μεγάλη φόρμα, θα διεκδικήσει τη συμμετοχή στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε επίπεδο Major, απέναντι στον νικητή της αναμέτρησης του Ματέο Μπερετίνι (Νο 9) με τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ (Νο 19).

«Κλειδί» στην εξέλιξη του αγώνα ήταν το απίθανο come back του Χούρκατς στο δεύτερο σετ, όταν ο Φέντερερ είχε προηγηθεί με 4-1 αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει τη συγκέντρωσή του και να ισοφαρίσει, αλλάζοντας τη ροή του παιχνιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ελβετός άσος έμεινε μόλις για πέμπτη φορά στην καριέρα του εκτός συνέχειας του Γουίμπλεντον από τα προημιτελικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης