Το 2019, ο Λούκα Γιόβιτς έφυγε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για να κάνει το… μεγάλο ποδοσφαιρικό «άλμα» υπογράφοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης, που δαπάνησε 60 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει στην ισπανική πρωτεύουσα, προσφέροντάς του συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Εντούτοις ο Σέρβος επιθετικός δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στη «βασίλισσα», ενώ παράλληλα ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται από τον Ζινεντίν Ζιντάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, επέστρεψε ως «δανεικός» στην Άιντραχτ και μάλιστα σκόραρε τρεις φορές σε δύο αγώνες.

Σε δηλώσεις του ο Γιόβιτς, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν πριν την επιστροφή του στη Φρανκφούρτη, επισήμανε:

«Υπήρχαν φήμες αυτό το καλοκαίρι, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης σταμάτησε τα πάντα. Τώρα είμαι χαρούμενος που εκπληρώθηκε η επιθυμία μου να επιστρέψω. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα. Νιώθω πολύ άνετα και φαίνεται στο γήπεδο. Σημείωσα δύο γκολ σε όλη τη θητεία μου στη Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα έχω τρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η πόλη, ο σύλλογος και πάνω απ’ όλα οι εγκαταστάσεις είναι ειδικά σχεδιασμένες για εμένα. Χρειάζομαι ακόμη χρόνο για να προσαρμοστώ απόλυτα. Συνεχίζω να αντιμετωπίζω μυϊκά προβλήματα, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα μειωθούν με την πάροδο του χρόνου και ότι ο προπονητής θα μπορέσει να βασιστεί σ΄ εμένα σύντομα για την αρχική 11άδα.

»Δεν έχω θέσει κάποιον συγκεκριμένο στόχο για τα γκολ που θέλω να πετύχω με την Άιντραχτ. Είμαι βέβαιος ότι, εάν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως και στους τελευταίους αγώνες, θα έχουμε ευκαιρίες να προκριθούμε στο Champions League.

»Με εξέπληξε ευχάριστα η ομάδα. Είναι ακόμα καλύτερη από αυτή που άφησα όταν έφυγα. Στη Ρεάλ Μαδρίτης ήμουν άτυχος. Οι τραυματισμοί με πήγαν πίσω. Αισθάνομαι τυχερός που κατάφερα να επιστρέψω στη Φρανκφούρτη, όπου με υποδέχθηκαν υπέροχα.

»Νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν το πόσο λίγο χρόνο πήρα για να παίξω. Δεν είναι ποτέ εύκολο σε μια ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, όπου το στυλ είναι διαφορετικό και η πίεση είναι πάντα πολύ μεγάλη. Γι’ αυτό ήταν καλύτερο να επιστρέψω στη Φρανκφούρτη.

»Ωστόσο ήμουν τυχερός που κατάφερα να προπονούμαι καθημερινά με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Έχω αποκτήσει εμπειρία και θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο παίκτη σήμερα. Αν και δεν μπόρεσα να έχω συνέχεια στο γήπεδο, θυμάμαι πολλά θετικά πράγματα από την εποχή μου στη Μαδρίτη.

»Δεν θέλω να σκέφτομαι το μέλλον. Είμαι επικεντρωμένος στην Άιντραχτ. Δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Ξέρω ότι είμαι καλός παίκτης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης