Μετά από διακοπή 66 ημερών η Μπουντεσλίγκα επιστρέφει εκ νέου στην αγωνιστική δράση και θα γίνει το πρώτο από τα «μεγάλα» ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου που θα επανεκκινήσει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι ομάδες, αρχής γενομένης από το Σάββατο, θα βρεθούν και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους με το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ να ξεχωρίζει από τα ματς της 26ης αγωνιστικής, η οποία θα διεξαχθεί το τριήμερο 16-18 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα η Ντόρτμουντ υποδέχεται το Σάββατο τη Σάλκε, ωστόσο το «Revierderby» θα διεξαχθεί μέσα σε ένα πρωτόγνωρο «σκηνικό», καθώς μέσα και γύρω από το «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ», το οποίο έχει χωρητικότητα άνω των 80.000 θεατών, θα βρίσκονται περίπου 300 άτομα.

Και αυτό γιατί, προκειμένου να επανεκκινήσει η Μπουντεσλίγκα, οι αρμόδιες αρχές της Γερμανίας έχουν θεσπίσει ένα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο με στόχο να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να προσβληθεί κάποιος από τον COVID-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 200 από αυτά τα άτομα θα επιτρέπεται να βρίσκονται γύρω από τον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες του γηπέδου, ενώ άλλα 100, κυρίως προσωπικό ασφάλειας, θα αναπτυχθούν εκτός του σταδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεδομένο είναι, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης, ότι το ντέρμπι -όπως και τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής- θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, με αποτέλεσμα ο παλαίμαχος αρχηγός και νυν στέλεχος της Μπορούσια, Σεμπάστιαν Κελ, να δηλώσει στην «Welt»: «Σίγουρα θα είναι το πιο ασυνήθιστο ντέρμπι στην ιστορία. Αυτό το παιχνίδι “ζει” από τους φιλάθλους, τα συναισθήματά τους, την ένταση του σταδίου. Δεν θα βιώσουμε τίποτε από αυτά. Στους παίκτες θα λείψει πάρα πολύ το κίνητρο από την ατμόσφαιρα και τους φιλάθλους».

Ενώ παραμένει άγνωστη η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων ύστερα από μια διακοπή δύο (και κάτι) μηνών, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, εκτός από το γόητρο, οι τρεις βαθμοί είναι… επιτακτική ανάγκη στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ για τους δύο «μονομάχους», καθώς οι μεν «κιτρινόμαυροι» θέλουν να διατηρήσουν την επαφή με την -κάτοχο του τίτλου και πρωτοπόρο- Μπάγερν Μονάχου, την ώρα που οι «βασιλικοί μπλε» επιθυμούν να παραμείνουν στις θέσεις που δίνουν ένα «εισιτήριο» για το Europa League.

Στο μεταξύ, η Μπάγερν Μονάχου, η οποία στοχεύει στον όγδοο διαδοχικό τίτλο της, αντιμετωπίζει την Κυριακή (17/5) στο Βερολίνο την Ουνιόν.

Οι Βαυαροί θέλουν τη νίκη για να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν το προβάδισμά τους έναντι της Ντόρτμουντ, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή τέσσερις βαθμοί, την ώρα που είναι πιθανό ο Ουρς Φίσερ να μην κάθεται στον πάγκο της Ουνιόν, καθώς την Τετάρτη αποχώρησε από το ξενοδοχείο, στο οποίο είχε καταλύσει η ομάδα, στο πλαίσιο υποχρεωτικής επταήμερης απομόνωσης.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Bundesliga:

Σάββατο 16 Μαΐου

16:30 Ντόρτμουντ-Σάλκε (CosmoteSports 2)

16:30 Λειψία-Φράιμπουργκ (CosmoteSports 3)

16:30 Χοφενχάιμ-Χέρτα Βερολίνου (CosmoteSports 7)

16:30 Φορτούνα Ντίσελντορφ-Πάντερμπορν (CosmoteSports 8)

16:30 Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ (CosmoteSports 9)

19.30 Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ (CosmoteSports 1)

Κυριακή 17 Μαΐου

16.30 Κολωνία-Μάιντς (CosmoteSports 1)

19.00 Ουνιόν Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου (CosmoteSports 3)

Δευτέρα 18 Μαΐου

21.30 Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν (CosmoteSports 3)

Η βαθμολογία (σε 25 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου 55

Ντόρτμουντ 51

Λειψία 50

Γκλάντμπαχ 49

Λεβερκούζεν 47

Σάλκε 37

Βόλφσμπουργκ 36

Φράιμπουργκ 36

Χοφενχάιμ 35

Κολωνία 32

Ουνιόν Βερολίνου 30

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 28 -24αγ.

Χέρτα Βερολίνου 28

Άουγκσμπουργκ 27

Μάιντς 26

Φορτούνα Ντίσελντορφ 22

Βέρντερ Βρέμης 18 -24αγ.

Πάντερμπορν 16

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης