Ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς του γαλλικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Ο λόγος για τον Ζαν Πιέρ Άνταμς, ο οποίος απεβίωσε τη Δευτέρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης Νιμ και αφού παρέμεινε σε βαθύ κώμα για 39 (!) χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκλιπών, βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση από τις 17 Μαρτίου 1982 και μετά από ένα λάθος στην αναισθησία που του έγινε εκείνη την εποχή, κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, σε νοσοκομείο της Λιόν, για αποκατάσταση ρήξης χιαστών συνδέσμων.

Ο Άνταμς υπήρξε 22 φορές διεθνής με τους «πετεινούς» από το 1972 μέχρι το 1976, ενώ αγωνίστηκε κατά σειρά στις Νιμ, Νις και Παρί Σεν Ζερμέν.

Μαζί με τον Μάριους Τρεζόρ, αποτέλεσαν ένα αξεπέραστο αμυντικό δίδυμο, που είχε το προσωνύμιο η «μαύρη φρουρά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις σχεδόν τέσσερις δεκαετίες που βρισκόταν σε κώμα ήταν συνεχώς στο πλευρό του Άνταμς η σύζυγός του, η οποία είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή της:

«Ο κόσμος στα social media λέει πως πρέπει να τραβήξω την πρίζα, αλλά δεν βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη! Απλά δεν έχω το κουράγιο να σταματήσω να του δίνω τροφή και νερό. Έχει μια ρουτίνα. Ξυπνάει στις 7, τρώει… Μπορεί να βρίσκεται σε μια κατάσταση ‘φυτού’ αλλά μπορεί να ακούσει και να κάτσει σε αναπηρικό καροτσάκι.

Κανείς δεν ξεχνάει να του κάνει δώρα για τα γενέθλια του, τα Χριστούγεννα ή την ημέρα του πατέρα. Του πέρνουμε μπλουζάκια ή πιτζάμες γιατί τον ντύνω στο κρεβάτι. Του αλλάζω ρούχα κάθε μέρα.

Του αγοράζω πράγματα για να έχει ένα ωραίο δωμάτιο. Η κατάσταση του δεν χειροτερεύει, οπότε ποιος ξέρει; Αν μια μέρα η ιατρική επιστήμη εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, γιατί όχι; Ίσως έρθει η μέρα που θα ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι για εκείνον, δεν ξέρω».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης