Γαλατασαράι: «Επιστρέφουμε στην Τουρκία, περιμένουμε μια συγγνώμη απ’ τις ελληνικές αρχές»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021, 21:34
Γαλατασαράι: «Επιστρέφουμε στην Τουρκία, περιμένουμε μια συγγνώμη απ’ τις ελληνικές αρχές»

Για ξεκάθαρη διάκριση από τις ελληνικές Αρχές κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Γαλατασαράι, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την άφιξή της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω των ελέγχων Covid που ζητήθηκαν από την ομάδα.

Ο τουρκικός σύλλογος, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα για το αυριανό φιλικό με τον Ολυμπιακό, ανέφερε πως η αποστολή της ομάδας επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι περιμένει μία «συγνώμη» απ’ τις ελληνικές Αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τουρκικής ομάδας:

«Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να δώσουμε φιλικό σε φιλική ατμόσφαιρα, έγινε μια ξεκάθαρη διάκριση απέναντι σε μια τουρκική ομάδα. Πέρα από τη συνήθη διπλωματική πρακτική μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι δοκιμές PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτές.

Ζητήθηκε νέο τεστ και παρότι ο προπονητής, Φατίχ Τερίμ, και μερικοί από τους παίκτες μας συμπεριφέρθηκαν εποικοδομητικά για το τεστ κι έλαβαν τις σχετικές ενέργειες, τους συμπεριφέρθηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο.

Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, την πρακτική και τη συμπεριφορά των Ελλήνων και των δυνάμεων ασφαλείας. Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και έχει εκπροσωπήσει την Τουρκία στην Ευρώπη πολλές φορές, υπέστη τέτοια έλλειψη σεβασμού.

Το Δ.Σ μετά την αξιολόγηση της κατάστασης που κάναμε με τον Τερίμ, αποφάσισε η ομάδα να επιστρέψει άμεσα. Εξ ονόματος της χώρας μας, περιμένουμε μια συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές και τους αξιωματούχους για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε γι' αυτό το χρονικό διάστημα θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κράτος και τους αξιωματούχους της τουρκικής δημοκρατίας, ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών που δεν μας άφησε μόνος από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, ήταν σε επαφή με την αποστολή και προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με φιλικά και διπλωματικά μέσα».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021, 23:08