Οι Λιονέλ Μέσι, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς (2020), όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η FIFA.

Τα FIFA Best Awards 2020 θα απονεμηθούν στις 17 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη, κατά τη διάρκεια μιας τελετής streaming.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Άλισον Μπέκερ (Βραζιλία/Λίβερπουλ), Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία/Μπάγερν Μονάχου) και Γιαν Όμπλακ (Σλοβενία/Ατλέτικο Μαδρίτης) επιλέχθηκαν για τον τίτλο του καλύτερου τερματοφύλακα.

Γι΄ αυτόν του κορυφαίου προπονητή υποψήφιοι είναι οι Μαρσέλο Μπιέλσα (Αργεντινή/Λιντς Γιουνάιτεντ), Χανς-Ντότερ Φλικ (Γερμανία/Μπάγερν Μονάχου) και Γιούργκεν Κλοπ (Γερμανία/Λίβερπουλ).

Το βραβείο FIFA Puskas, που απονέμεται στον παίκτη ο οποίος σημείωσε το πιο εντυπωσιακό γκολ της χρονιάς, διεκδικείται από τους Ουρουγουανούς Τζόρτζιαν Ντε Αρασκαέτα (Σεαρά-Φλαμένγκο, 25/8/2019), Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα, 7/12/2019) και τον Νοτιοκορεάτη Σον Χέουνγκ-μιν (Τότεναμ-Μπέρνλι, 7/122019).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις Γυναίκες, τον τίτλο της κορυφαίας διεκδικούν οι Λούσι Μπρονζ (Αγγλία/Λιόν, Μάντσεστερ Σίτι), η Περνίλ Χάρντερ (Δανία/Βόλφσμπουργκ, Τσέλσι) και η Γουέντι Ρενάρ (Γαλλία/Λιόν).

Η καλύτερη γκολκίπερ θα αναδειχθεί μεταξύ των Σάρα Μπουχαντί (Γαλλία/Λιόν), Κριστιάν Έντλερ (Χιλή/Παρί Σεν Ζερμέν) και Αλίσα Νέιχερ (ΗΠΑ/Σικάγο Ρεντ Σταρς).

Τέλος, ο καλύτερος προπονητής στην κατηγορία των Γυναικών θα προκύψει μεταξύ των Έμα Χέις (Αγγλία/Τσέλσι), Ζαν-Λικ Βασέρ (Γαλλία/Λιόν) και Σαρίνα Βίγκμαν (Εθνική Ολλανδίας).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης