Ο πρωταθλητής της Euroleague με την Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν, αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της σεζόν στη διοργάνωση.

Ο Τούρκος τεχνικός οδήγησε την ομάδα της Κωνσταντινούπολης στον πρώτο τίτλο Euroleague της ιστορίας της, με ρεκόρ νικών – ηττών 22-12 στην κανονική περίοδο, όπου ο σύλλογος κατέλαβε την 3η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία η Εφές απέκλεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πλέι οφ με 3-2, στα ημιτελικά ξεπέρασε το εμπόδιο της  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (86-89), για να επικρατήσει με 86-81 της Μπαρτσελόνα στον τελικό του φάιναλ φορ της Κολωνίας και να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης 2021.

Μάλιστα, η Εφές έγινε η πρώτη ομάδα εδώ και δύο δεκαετίες που κατέκτησε το τρόπαιο της Euroleague χωρίς να έχει έστω και έναν παίκτη με τίτλο στη διοργάνωση.

Τον Αταμάν ανέδειξαν ως κορυφαίο τεχνικό της χρονιάς, οι υπόλοιποι προπονητές της διοργάνωσης. Ο 55χρονος coach πήρε 12 πρώτες ψήφους από τους 18 προπονητές που ψήφισαν συνολικά. Κάθε προπονητής ομάδας Euroleague που συμμετέχει στην ψηφοφορία δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει τον εαυτό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεύτερος σε ψήφους ήταν ο Ιταλός προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Αντρέα Τρινκιέρι, τρίτος ο Έτορε Μεσίνα της Αρμάνι Μιλάνο και τέταρτος ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους της Μπαρτσελόνα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης