Στις νίκες επέστρεψαν στην Euroleague η Ζαλγκίρις Κάουνας και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς ξεπέρασαν το εμπόδιο των αντιπάλων τους στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Οι Λιθουανοί πέρασαν νικηφόρα από την έδρα της Βιλερμπάν και επέστρεψαν με «διπλό» στα θετικά αποτελέσματα. Η Ζαλγκίρις Κάουνας επικράτησε με 83-74 των Γάλλων, βελτιώνοντας σε 5-1 το ρεκόρ της και υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην τέταρτη ήττα τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Μάρτιν Σίλερ εξαργύρωσε την άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν κράτησε στους 24 πόντους σε αυτό το διάστημα τη Βιλερμπάν, σημειώνοντας την ανατροπή και φτάνοντας άνετα στο τελικό 83-74.

Κορυφαίος των νικητών ο Μάριους Γκριγκόνις με 25 πόντους, ενώ από τους Γάλλους ξεχώρισε ο Σαρλς Καουντί με 18.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Μόσχα, η ΤΣΣΚΑ έκαμψε την αντίσταση της Βαλένθια με το τελικό 84-75, πανηγυρίζοντας την τρίτη νίκη της σε έξι αγωνιστικές και υποχρεώνοντας τους Ισπανούς στη δεύτερη ήττα τους.

Το πιο σημαντικό, όμως, για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν το γεγονός ότι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αρχίζει να βρίσκει τα… πατήματά του, πρωταγωνιστώντας στη «μάχη» των ριμπάουντ με 8 (5 επιθετικά, 3 αμυντικά).

Πρώτος σκόρερ του αγώνα, ο «συνήθης-ύποπτος», Μάικ Τζέιμς, με 17 πόντους και 5 ασίστ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Γουίλ Κλάιμπερν με 15.

Από τους Ισπανούς, οι οποίοι με 8/30 τρίποντα, 13 λάθη και ηττημένοι σε κομβικά επιθετικά ριμπάουντ δεν είχαν δικαίωμα στο όνειρο του «διπλού», ξεχώρισε ο Νίκολα Κάλινιτς με 15 πόντους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης