Ο Ζόρζε Ζεσούς, ο οποίος σε ένα χρόνο στη Φλαμένγκο κατάκτησε πέντε τίτλους (Libertadores, Brasilerao, Recopa Sudamericana, Brazilian Super Cup, Carioca Championship) συμφώνησε με την Μπενφίκα και σύντομα θα πετάξει για τη Λισαβόνα, αφήνοντας τους «ροσονέρι» του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η είδηση, όπως αναφέρεται σε διάφορα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώνεται από πηγές προσκείμενες στην πρωταθλήτρια Βραζιλίας, αν κι ένας εκπρόσωπός της είπε ότι «επίσημα δεν γνωρίζουμε τίποτα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την Μπενφίκα, την οποία είχε ήδη προπονήσει από το 2009 έως το 2015 (κέρδισε τρία πρωταθλήματα), προτού μεταπηδήσει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο 65χρονος Ζεσούς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ένα λιγότερο από τα τέσσερα τον χρόνο που του πρόσφερε η Φλαμένγκο για να μείνει στο Ρίο.

Ένα εκατομμύριο ευρώ είναι και το ποσό της ρήτρας αποδέσμευσης που οι Πορτογάλοι θα πληρώσουν στους Βραζιλιάνους για να εξασφαλίσουν τον τεχνικό, ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του οδήγησε επίσης τους Σαουδάραβες της Αλ Χιλάλ.

Η κατάσταση της πανδημίας στη Βραζιλία μέτρησε στην απόφαση του Ζεσούς, που βρίσκεται στο Ρίο από τον Ιούνιο του 2019, όπως και η απόσταση από την οικογένειά του, η οποία παρέμεινε στην Πορτογαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης