Τσέφεριν: «Δεν θα ξανακάνουμε ποτέ Euro σαν το φετινό, είναι πολύ περίπλοκο»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 17:18
Τσέφεριν: «Δεν θα ξανακάνουμε ποτέ Euro σαν το φετινό, είναι πολύ περίπλοκο»

O πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, μιλώντας στους New York Times, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2020, σχολιάζοντας τη νέα του μορφή, που δημιουργήθηκε για να εορταστεί η 60ή επέτειος από τη γέννηση της διοργάνωσης, παραδέχθηκε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Αιτία, τα προβλήματα που προκύπτουν από την... διανομή των αγώνων σε 11 πόλεις 11 διαφορετικών χωρών, με πτήσεις 2 ή 3 ωρών, την επίλυση τελωνειακών και νομικών ζητημάτων μεταξύ διαφορετικών εθνικών συστημάτων, την αντιμετώπιση νομισματικών προβλημάτων, δεδομένου ότι πολλές χώρες υποδοχής βρίσκονται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τώρα με επιπλέον το ζήτημα του Covid-19.

«Δεν θα το ξανακάνουμε ποτέ, είναι πολύ περίπλοκο και τώρα είναι ακόμη περισσότερο» δήλωσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, «μεταφέροντας» την ευθύνη της επιλογής στον Μισέλ Πλατινί, τον προκάτοχό του στο... τιμόνι της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Ο Πλατινί πρότεινε αυτήν την μορφή του Euro το 2012, όταν η Τουρκία, το μόνο κράτος που προσφέρθηκε να φιλοξενήσει την διοργάνωση, αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της, με την ελπίδα να αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τσέφεριν αποφάσισε να συνεχίσει το έργο του Πλατινί, αλλά ήδη από το Euro 2024 θα επιστρέψουμε σε μία χώρα, με την Γερμανία να φιλοξενεί την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 17:24