Έπεσε το βράδυ της Τρίτης η αυλαία στους ομίλους 5-8 του Champions League, με το επιβλητικό «διπλό» της Γιουβεντους επί της Μπαρτσελόνα και τη νίκη-πρόκριση της Λειψίας επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ξεχωρίζουν από τα αποτελέσματα της βραδιάς, η οποία επισκιάστηκε από τα όσα συνέβησαν στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Πιο συγκεκριμένα η «βέκια σινιόρα» με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει δύο φορές από την άσπρη βούλα επικράτησε με 3-0 της Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι, στην αναμέτρηση που συναντήθηκαν και πάλι οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι, και κατέκτησε την πρώτη θέση στον ομιλό της (7ος), με την Ντιναμό Κιέβου να επικρατεί στο άλλο ματς με 1-0 της Φερεντσβάρος, τερματίζοντας τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Όπως προαναφέραμε το άλλο ματς που ξεχώρισε ήταν η νίκη με 3-2 της Λειψίας επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία οι Γερμανοί πήραν σπουδαία πρόκριση στους «16», αφήνοντας την ομάδα του Σόλσκιερ στην τρίτη θέση, που οδηγεί στο Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γνωστόν το άλλο παιχνίδι του ομίλου στο Παρίσι διεκόπη στο 18ο λεπτό, καθώς η Μπασάκσεχιρ αποχώρησε σε ένδειξης διαμαρτυρίας από τον αγωνιστικό χώρο για το ρατσιστικό σχόλιο που κατήγγειλε πως δέχτηκε το μέλος του τεχνικού επιτελείου της, ο Πιέρ Γουεμπό από τον τέταρτο διαιτητή της αναμέτρησης. Το εν λόγω ματς όπως ανακοίνωσε επίσημα η UEFA θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 20.55 με νέα ομάδα διαιτητών από το σημείο της διακοπής του (18ο λεπτό).

Από εκεί και πέρα, στον 5ο όμιλο η Τσέλσι, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Κράσνονταρ στο Λονδίνο τερμάτισε πρώτη, ενώ η Σεβίλλη που κατέκτησε το δεύτερο εισιτήριο για τους νοκ-άουτ αγώνες της διοργάνωσης, επιβλήθηκε με 3-1 στην έδρα της Ρεν.

Στον 6ο όμιλο τέλος, η Λάτσιο με την ισοπαλία (2-2) που πήρε απέναντι στην Μπριζ στο «Ολίμπικο» ακολούθησε την Ντόρτμουντ (νίκησε με ανατροπή 2-1 στην έδρα της Ζενίτ) στους «16» του Champions League.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

5ος Όμιλος

Ρεν – Σεβίλλη 1-3

Γκολ: 32′ Κουντέ (Σεβίλλη), 45+2′, 81΄ Εν-Νεσιρί (Σεβίλλη), 86′ πεν. Ρουτέρ (Ρεν)

 

 

Τσέλσι – Κρασνοντάρ 1-1

24′ Καμπελά (Κράσνονταρ), 28′ Ζορζίνιο (Τσέλσι)

 

 

6ος Όμιλος

Ζενίτ – Ντόρτμουντ 1-2

Γκολ: 16′ Ντριούσι (Ζενίτ), 68′ Πίστσεκ (Ντόρτμουντ), 79′ Βιτσέλ (Ντόρτμουντ)

 

Λάτσιο – Μπριζ 2-2

Γκολ: 12′ Κορέα (Λάτσιο), 15′ Φόρμερ (Μπριζ), 27′ πεν. Ιμόμπιλε (Λάτσιο), 76′ Βάνακεν (Μπριζ)

 

7ος Όμιλος

Ντιναμό Κίεβου – Φερεντσβάρος 1-0

Γκολ: 60′ Ποπόβ (Ντιναμό Κίεβου)

 

Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους 0-3

Γκολ: 13′ πεν.,  52′ πεν. Κριστιάνο Ρονάλντο,(Γιουβέντους), 20′ ΜακΚένι (Γιουβέντους)

 

 

8ος Όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπασακσεχίρ (ΔΙΑΚΟΠΗ)

Λειψία – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2

Γκολ: 2′ Ανχελίνο (Λειψία), 13′ Χαϊντάρα (Λειψία), 69′ Kλάιφερτ (Λειψία), 80′ πεν. Φερνάντες (Γιουνάιτεντ), 83′ Πογκμπά (Γιουνάιτεντ)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης