Σε δηλώσεις για την Euroleague o προπονητής της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η διοργάνωση θα αρχίσει εκ νέου τον Μάιο και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

«Πιστεύω πως η αναβολή της Εuroleague ήταν αναπόφευκτο μέτρο. Είναι σωστή απόφαση. Οι παίκτες μου δεν θα ήταν σε θέση να παίξουν. Είναι ενάντια στο πνεύμα του fair play. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι προβληματισμένοι. Θέλουμε να σκεφτόμαστε αισιόδοξα, αλλά δεν νομίζω πως η Euroleague θα ξεκινήσει στις 10 Απρίλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαν αποτέλεσμα των κανόνων καραντίνας στις χώρες, περιμένουμε πως θα ξεκινήσει τον Μάη και να τελειώσει στο τέλος Ιουνίου, όπως το Champions League. Οι διοργανωτές, οι ομάδες και οι αθλητές δουλέψαμε σκληρά μέχρι να σταματήσει η σεζόν. Θέλουμε την ανταμοιβή των προσπαθειών μας» δήλωσε αρχικά στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ο προπονητής της Εφές. 

Ερωτηθείς δε για το πώς διατηρούνται σε καλή κατάσταση οι παίκτες του, ο Αταμάν απάντησε: «Δεν είναι δυνατόν να περιμένουν για ένα με ενάμισι μήνα οι αθλητές και μετά να ξεκινήσουν να τρέχουν. Δώσαμε στους παίκτες οδηγίες μέχρι την Κυριακή. Από το ξεκίνημα της εβδομάδας, σε γκρουπ 2 και 3, χωρίς να τους βάζουμε όλους μαζί. Ίσως κάνουμε κάποιες προπονήσεις και σε ανοιχτό. Κάνουμε καθημερινή προπόνηση με τον κάθε παίκτη να χρησιμοποιεί τις μπάλες του. Θέλουμε να προπονούμαστε για 75-90 λεπτά. Η προπόνηση είναι σημαντική σε σωματικό και πνευματικό τομέα. Το να κάθεσαι και να μην κάνεις τίποτα είναι επικίνδυνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης