Την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του ανακοίνωσε την Πέμπτη ο άλλοτε άσος των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, 18 μήνες μετά την αποχώρησή του από την Κεράλα Μπλάστερς (Ινδία), βάζοντας έτσι τέλος σε μία σπουδαία καριέρα 20 ετών.

Ο 38χρονος αρχισκόρερ της Βουλγαρίας, που αγωνίστηκε ακόμη στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, την Μπάγερ Λεβερκούζεν, τη Φούλαμ, τη Μονακό και τον ΠΑΟΚ, δεν ανήκε σε κάποια ομάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποιος μου είπε πως θα πρέπει να πω κάτι και βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους που μου το ζητούσαν, ιδιαίτερα αυτούς από την πατρίδα μου, θα ήθελα να δώσω το μήνυμα του αποχαιρετισμού» έγραψε ο σπουδαίος σκόρερ στο Instagram.

«Το τελευταίο μου ματς ήταν πριν από ενάμιση χρόνο, οπότε θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω», πρόσθεσε ο χαρισματικός σκόρερ.

Ο Βούλγαρος, ο οποίος πανηγύρισε δύο τίτλους με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χώρας του επτά φορές (2004-2010), πρόσθεσε πως σχεδιάζει να παραμείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου με άλλη ιδιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν το σκέφτομαι, δεν υπάρχει τέλος, διότι θα παραμείνω στο ποδόσφαιρο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», παραδέχθηκε.

Ο Μπερμπάτοφ εντάχθηκε στο δυναμικό της Γιουνάιτεντ από την Τότεναμ το 2008 με ποσό-ρεκόρ για τα δεδομένα του συλλόγου εκείνη την εποχή (31 εκατ. λίρες).

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική Βουλγαρίας το 1999, σε ηλικία 19 ετών, αλλά αποχώρησε από την διεθνή καριέρα το 2010 αφού είχε σημειώσει 48 γκολ σε 79 αγώνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης