Στα χέρια του Αντόνιο Κόντε πέρασε την Τρίτη το «τιμόνι» της Εθνικής Ιταλίας, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FIGC) ανακοίνωσε την πρόσληψη του πρώην τεχνικού της Γιουβέντους.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο, παρουσίασε τον Κόντε σε ξενοδοχείο της Ρώμης, επισημοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τη συμφωνία των δύο πλευρών, η οποία είχε «κλείσει» την προηγούμενη εβδομάδα και είναι διετούς διάρκειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πολύ χαρούμενος και δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω τον (προκάτοχό μου) Τσέζαρε Πραντέλι» δήλωσε ο Κόντε και συνέχισε: «Δεν σκεφτόμουν να επιστρέψω στους πάγκους μετά από μόλις 35 ημέρες (σ.σ. από τη στιγμή που αποχώρησε από τον πάγκο της Γιουβέντους).

Σκεφτόμουν να περάσω λίγο χρόνο βελτιώνοντας τις τεχνικές γνώσεις μου, να μάθω ξένες γλώσσες και να περιμένω το κάλεσμα από έναν κορυφαίο ευρωπαϊκό σύλλογο, αλλά δέχθηκα ένα κάλεσμα από έναν άλλο κορυφαίο σύλλογο, καθώς η Ιταλία είναι ένας πραγματικός κορυφαίος σύλλογος κατά τη γνώμη μου. Είμαι εκεί όπου όλοι οι προπονητές στον κόσμο θα ήθελαν να βρίσκονται και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.

Οι παίκτες έρχονται από μια μη θετική εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Νομίζω ότι μπορούμε να καλύψουμε το χάσμα. Μου αρέσουν οι δύσκολες προκλήσεις και το έδειξα, όταν ανέλαβα τη Γιουβέντους. Τώρα η κατάσταση (της εθνικής Ιταλίας) είναι επίσης ευαίσθητη, αλλά νομίζω ότι η Ιταλία πρέπει να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 45χρονος τεχνικός διαδέχεται στο «τιμόνι» της «σκουάντρα ατζούρα» τον Πραντέλι, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά τον αποκλεισμό της εθνικής Ιταλίας στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ. Μαζί του αποχώρησε από την προεδρία της FIGC και ο Τζιανκάρλο Αμπέτε, τον οποίο διαδέχθηκε ο Ταβέκιο στις αρχαιρεσίες της 11ης Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κόντε παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους στα μέσα Ιουλίου, δύο μήνες αφότου οδήγησε τη «γηραιά κυρία» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Ο έμπειρος προπονητής θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο των «ατζούρι» στο φιλικό της 5ης Σεπτεμβρίου με την Ολλανδία στο Μπάρι, ενώ  το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Κόντε στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας είναι η αναμέτρηση της 9ης Σεπτεμβρίου με τη Νορβηγία στο Όσλο για τα προκριματικά του EURO 2016.

Η FIGC δεν αποκάλυψε τις ετήσιες αποδοχές του Κόντε, οι οποίες πιστεύεται ότι πλησιάσουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ, περίπου τα μισά από τα οποία καλύπτει η Puma που είναι χορηγός της εθνικής Ιταλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης