Το Μαρόκο δεν θέλει να φιλοξενήσει το Κόπα Άφρικα, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου 2015, λόγω της επιδημίας του ιού Έμπολα που ενέσκηψε στη «μαύρη ήπειρο».

Αυτό υπογραμμίζεται από την κυβέρνηση της χώρας, μέσω της τοπικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σε επιστολή που η τελευταία απέστειλε προς την Αφρικανική Συνομοσπονδία (CAF).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιστολή προτείνονται τρεις εναλλακτικές λύσεις, οι εξής: η χρονική μετάθεση της διοργάνωσης για το 2017, η αναβολή της ή η απόσυρση της χώρας από τη φιλοξενία του τουρνουά, με όποιες κυρώσεις μπορούν να υπάρξουν για το Μαρόκο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Αυτό αναφέρει πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Αθλητισμού του Μαρόκου, την οποία επικαλείται η ιστοσελίδα www.supersport.com από τη Νότια Αφρική που ανέδειξε το θέμα.

Ο αξιωματούχος από το Μαρόκο δήλωσε ότι «σε περίπτωση που η CAF απορρίψει όλα τα αιτήματα και τις προτάσεις μας, τότε θα αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε από τη φιλοξενία του “AFCon 2015” για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των πολιτών μας. Ως εκ τούτου, είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε όποιες συνέπειες προκληθούν από τις δράσεις μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης