Ο Μισέλ Πλατινί θα διεκδικήσει την προεδρία της FIFA, καθώς ο επικεφαλής της UEFA ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις αρχαιρεσίες της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, ενώ δεσμεύθηκε να εργαστεί ακούραστα για την ενότητα και το καλό του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Σε επιστολή που απέστειλε στους προέδρους και τους γενικούς γραμματείς των 209 ομοσπονδιών-μελών της FIFA, ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής μέσος τονίζει: «Αυτή ήταν μια πολύ προσωπική, προσεκτικά μελετημένη απόφαση, στην οποία ζύγισα το μέλλον του ποδοσφαίρου πλάι στο δικό μου μέλλον. Επίσης με καθοδήγησαν η εκτίμηση, υποστήριξη και ενθάρρυνση που πολλοί από εσάς μου έχετε δείξει». Επίσης, ο Πλατινί δεσμεύθηκε ότι θα εργαστεί ακούραστα «για τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν στιγμές στη ζωή, που πρέπει να πάρεις τη μοίρα σου στα δικά σου χέρια» τόνισε και συνέχισε: «Βρίσκομαι σε μια από αυτές τις αποφασιστικές στιγμές, μπροστά σε μια κρίσιμη στιγμή στη ζωή μου και σε γεγονότα που διαμορφώνουν το μέλλον της FIFA».

Ο Πλατινί, ο οποίος είναι πρόεδρος της UEFA από το 2007 και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA από το 2002, πρόσθεσε: «Στη διάρκεια αυτού του τελευταίου μισού αιώνα περίπου, η FIFA είναι μόνο δύο προέδρους.

Αυτή η ακραία σταθερότητα είναι κάτι παράδοξο σε έναν κόσμο που έχει βιώσει ριζικές ανακατατάξεις και σε ένα άθλημα που έχει υποστεί σημαντική οικονομική αλλαγή. Ωστόσο, τα πρόσφατα γεγονότα ανάγκασαν την ανώτατη αρχή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να γυρίσει σελίδα και να επανεξετάσει τη διακυβέρνησή της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της UEFA επισήμανε ότι τους τελευταίους μήνες υπερασπίστηκε τις ιδέες και τις προτάσεις του, για να δώσει «πίσω στη FIFA την αξιοπρέπεια και τη θέση που της αξίζει».

Ο Πλατινί υπογράμμισε ακόμη τη φιλοδοξία του να ενώσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου, φέρνοντας κοντά τις ηπειρωτικές συνομοσπονδίες και προσφέροντας σε όλες τις εθνικές ομοσπονδίες έναν κοινό σκοπό: «Να ακούτε τους πάντες και να σέβεστε την ποικιλομορφία του παιχνιδιού σε όλο τον κόσμο».

Εν συνεχεία τόνισε ότι θα σταθεί ως υποψήφιος «με ενθουσιασμό και πίστη, αλλά επίσης με την ταπεινοφροσύνη κάποιου, ο οποίος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να πετύχει μόνος του» και συμπλήρώνει:

«Υπολογίζω στην υποστήριξή σας και στην κοινή αγάπη μας για το ποδόσφαιρο, έτσι ώστε, όλοι μαζί, να μπορέσουμε να δώσουμε στις δεκάδες εκατομμυρίων των ποδοσφαιρόφιλων τη FIFA που θέλουν: μια FIFA που είναι υπόδειγμα, ενωμένη και που δείχνει αλληλεγγύη, μια FIFA που είναι σεβαστή, αρεστή και που είναι των ανθρώπων».

Οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν έως τις 26 Οκτωβρίου και η προεδρική εκλογή θα λάβει χώρα στο έκτακτο κογκρέσο της FIFA στη Ζυρίχη στις 26 Φεβρουαρίου 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης