Για πρώτη φορά μετά το 2009, όταν οδηγήθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, η Σαουθάμπτον ανακοίνωσε κέρδη μετά φόρων ύψους 33.4 εκατομμυρίων λιρών για το οικονομικό έτος 2014, τη στιγμή που το 2013 οι απώλειες ήταν της τάξεως των 7.1 εκατ. λιρών!

Ο εκτελεστικός διευθυντής των «Αγίων», που βρίσκονται στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, Γκάρεθ Ρότζερς, επισήμανε με δήλωσή του ότι τα νούμερα αυτά αποδεικνύουν «την υγεία του συλλόγου, τη δυναμικότητα της ομάδας και τα θεμέλια έχουν μπει για ένα καλύτερο μέλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαουθάμπτον βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος, 6 βαθμούς πίσω από την 4η του πίνακα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ελπίζοντας στο θαύμα της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, το σύνολο των εσόδων του συλλόγου θα αυξηθεί στα 106 εκ. λίρες από τα 71.8 που είχαν καταγραφεί νωρίτερα.

Οι «Αγιοι» υποστηρίζουν ότι η αύξηση αυτή ήταν η άμεση συνέπεια της αύξησης των ραδιοτηλεοπτικών από 46.9 εκ. λίρες σε 79.4 για την περίοδο 2013/2014.

Το σύνολο των μισθών, συμπεριλαμβανομένων και των παικτών, αυξήθηκε από 41.4 εκ. λίρες σε 55.2, ενώ το χρέος του συλλόγου στην παρούσα χρονική περίοδο ανέρχεται περίπου στα 50 εκ. λίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης