Ο Μπιορν Κάιπερς θα γίνει ο πρώτος Ολλανδός ρέφερι που θα «σφυρίξει» σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το βράδυ της Κυριακής (11/07) στο Γουέμπλεϊ, όπου η Αγγλία θ΄ αντιμετωπίσει την Ιταλία, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (8/07) η UEFA.

Ο εν λόγω διαιτητής, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στα πρωταθλήματα της Ολλανδίας πριν αναρριχηθεί στις λίστες της UEFA το 2006, θα πραγματοποιήσει την 7η παρουσία του σε τελικό που εποπτεύει η Ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα έχει «σφυρίξει» σε δύο τελικούς Europa League και σε έναν Champions League, ενώ ήταν επίσης μέλος της ομάδας διαιτητών στα Euro 2012 και 2016 και στα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα.

Στο τρέχον Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Κάιπερς έχει «σφυρίξει» σε δύο ματς της φάσης των ομίλων (Δανία-Βέλγιο και Σλοβακία-Ισπανία) και στον προημιτελικό της Τσεχίας με τη Δανία.

Ο έμπειρος ρέφερι θα έχει για άμεσους συνεργάτες του στον τελικό της Κυριακής τους συμπατριώτες του, Σάντερ φαν Ρέκελ και Έρβιν Ζέινστρα, ενώ ο Ισπανός Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε θα εκτελέσει χρέη τέταρτου διαιτητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης