Θύμα έκπληξης έπεσε η Άρσεναλ στον πρώτο της αγώνα με την Μονακό, για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, με αποτέλεσμα οι Λονδρέζοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα του αποκλεισμού από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα ο Αρσέν Βενγκέρ είδε το βράδυ της Τετάρτης το συγκρότημα του Λεονάρντο Ζαρντίμ να πέρνάει με το επιβλητικό 3-1 από το «Εμιρέιτς» και πλέον ο Αλσατός τεχνικός και η ομάδα του χρειάζονται ένα… μικρό θαύμα στον επαναληπτικό για να καταφέρουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Στο 38ο λεπτό ο Κοντογκμπιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πριγκιπάτου, καθώς το σουτ που επιχείρησε βρήκε στην πλάτη του Μερτεζάκερ, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Οσπίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Ζιρού, αλλά στο 53ο λεπτό σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μπερμπάτοφ από ασίστ του Μαρσιάλ έγραψε το 0-2.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+1′) ο Αλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή αναπτέρωσε τις ελπίδες των Λονδρέζων για την πρόκριση, ωστόσο τρια λεπτά αργότερα, σε ακόμα μία «φονική» αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Φερέιρα Καράσκο, που είχε περάσε ως αλλαγή στο 75 «εκτέλεσε» τον Οσπίνα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Κοκλέν, Μπεγερίν, Οζίλ – Ελντερσον, Μουτίνιο

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ):
Oσπίνα, Γκιμπς, Μερτερζάκερ, Κοσιελνί, Μπεγιερίν, Οζίλ, Σάντι Καθόρλα (82΄ Ροζίτσκι), Κοκλέν (68΄ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν), Ζιρού (60΄ Γουόλκοτ), Αλέξις Σάντσες, Γουέλμπεκ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Αμπντενούρ, Γουάλας, Έλντερσον, Τουρέ, Ντιράρ (82΄ Κουρζαουά), Ζοάο Μουτίνιο, Κοντογκμπιά, Μπερμπάτοφ (75΄ Φερέιρα-Καράσκο), Μαρσιάλ (84΄ Μπερνάρντο Σίλβα)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης