Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου, όπου τα γκολ έπεφταν… βροχή, η Λίβερπουλ προκρίθηκε στα πέναλτι εις βάρος της Άρσεναλ στο αγγλικό Λιγκ Καπ με 5-4 στο «Άνφιλντ», σε αγώνα που στην κανονική του διάρκεια οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με το απίστευτο κι, όμως, αληθινό, 5-5 σκορ!

Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ με τρεις επικές ανατροπές στο 90λεπτο προκρίθηκαν με πανηγυρικό τρόπο στους προημιτελικούς της διοργάνωσης, σε μία αναμέτρηση που φάνηκε ότι οι «κανονιέρηδες» ότι θα έπαιρναν το εισιτήριο για τους «8»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις οι Λονδρέζοι λογάριαζαν χωρίς τους… ξενοδόχους, οι οποίοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο φινάλε, ευστοχώντας σε όλες τις εκτελέσεις πέναλτι που επιχείρησαν.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο 6΄ με το αυτογκόλ του Μουστάφι, αλλά οι παίκτες του Έμερι «απάντησαν» με τρία γκολ: στο 19΄ με τον Τορέιρα έγινε το 1-1 και στη συνέχεια με δύο γκολ του Μαρτινέλι (26΄, 39΄) οι «κανονιέρηδες» πήραν… αέρα δύο τερμάτων. Πριν κλείσει το πρώτο μέρος όμως, ο Μίλνερ με πέναλτι μείωσε σε 2-3.

Στο 54΄ ο Μάιτλαντ-Νάιλς έκανε το 4-2 για την Άρσεναλ, για να ακολουθήσουν δύο απίθανα γκολ από τους Τσαμπερλέιν (58΄) και Οριγκί (62΄).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 4-4 δεν έμεινε πολύ, καθώς στο 70΄ ο Γουΐλοκ με φοβερό σουτ έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του Έμερι.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα έπαιρναν το «εισιτήριο» για τους «8» της διοργάνωσης, στις καθυστερήσεις ο Οριγκί είπε την τελευταία λέξη στον αγώνα με ένα ακόμη υπέροχο γκολ.

Έτσι το ματς οδηγήθηκε κατευθείαν στα πέναλτι (στο Λιγκ Καπ δεν υπάρχει παράταση), όπου εκεί οι παίκτες της Λίβερπουλ ευστόχησαν σε όλες τις εκτελέσεις και εκμεταλλευόμενοι το χαμένο πέναλτι του Θεμπάγιος πήραν την πρόκριση σε ένα ματς που όλοι θα εύχονταν να μην έληγε ποτέ!

Προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2-1 την Τσέλσι στο Λονδίνο

Στο άλλο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε με 2-1 σκορ της Τσέλσι στο Λονδίνο και πήρε κι αυτή με τη σειρά της την πρόκριση, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους «μπλε».

Η ομάδα του Σόλσκιερ άνοιξε το σκορ στο 25′ με εκτέλεση πέναλτι του Ράσφορντ.

Η Τσέλσι απάντησε στο 61′ με τον Μπατσουαγί, ωστόσο ο Ράσφορντ βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα στο 73′ και έστειλε την ομάδα του στους «8» του Λιγκ Καπ.

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» στο League Cup Αγγλίας έχει ως εξής:

Μπέρτον Άλμπιον-Λέστερ 1-3

Κρόουλι Τάουν-Κόλτσεστερ 1-3

Έβερτον-Γουότφορντ 2-0

Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον 3-1

Όξφορντ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ 4-2 πεν. (1-1 κ.α.)

Λίβερπουλ-Άρσεναλ 5-4 πεν. (5-5 κ.α.)

Άστον Βίλα-Γουλβς 1-2

Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης