Εκτός ομάδας άφησε τους Μεσούτ Οζίλ και Σωκράτη Παπασταθόπουλο ο Μικέλ Αρτέτα δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν τους υπολογίζει για τα ματς της Άρσεναλ στην Premier League τη σεζόν 2020/2021.

Ο Γερμανός διεθνής μέσος, ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του λονδρέζικου συλλόγου, έχει ν΄ αγωνιστεί με τους «κανονιέρηδες» από τον περασμένο Μάρτιο, αν και μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είχε χρησιμοποιηθεί σε όλα τα ματς από τον Αρτέτα! Το συμβόλαιό του λήγει το προσεχές καλοκαίρι και ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό, Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Και αυτός έμεινε εκτός από την 25μελή αποστολή που δηλώθηκε για τους αγώνες του πρωταθλήματος, ενώ αμφότεροι θα είναι, πλέον, διαθέσιμοι μόνο για τις αναμετρήσεις της ομάδας U23 της Άρσεναλ μέχρι το τέλος της περιόδου.

Η Τσέλσι έκανε την έκπληξη και δήλωσε ως επείγουσα λύση στους γκολκίπερ τον Πετρ Τσεχ, ο οποίος έπαιξε στην ομάδα από το 2004 έως το 2015 και αυτή την περίοδο εργάζεται ως τεχνικός σύμβουλος. Ο πολύπειρος πρώην τερματοφύλακας αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τον Μάιο του 2019 ως παίκτης της Άρσεναλ μετά τον τελικό του Europa League και την ήττα από την Τσέλσι.

«Πρόκειται για ένα προαιρετικό βήμα λόγω των απρόσμενων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του Covid-19. Παίρνει θέση στην ομάδα ως παίκτης χωρίς συμβόλαιο» αναφέρει η ανακοίνωση των Λονδρέζων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν συμπεριέλαβε στην τελική αποστολή τον αμυντικό Φιλ Τζόουνς και τον γκολκίπερ Σέρχιο Ρομέρο, την ώρα που η Τότεναμ έκανε το ίδιο με τον Ντάνι Ρόουζ.

Η πρωτοπόρος της Premier League Έβερτον άφησε εκτός τον επιθετικό Γιανίκ Μπολασιε, ο οποίος για τελευταία φορά είχε φορέσει την φανέλα των «εφοπλιστών» τον Μάιο του 2018.

Οι ομάδες της Premier League μπορούν να δηλώσουν 25 παίκτες για την πρώτη ομάδα ηλικίας άνω των 21 ετών, από τους οποίους το λιγότερο οκτώ θα πρέπει να είναι γηγενείς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης