Μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Διονύσης Χιώτης στην ιστοσελίδα «sportnetcy.com».

Ο Έλληνας γκολκίπερ του ΑΠΟΕΛ μίλησε για την πορεία της ομάδας του στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά έκανε και αναφορά για την κατάσταση της ΑΕΚ αυτή την περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην τερματοφύλακας της «Ένωσης» ανέφερε ότι αυτή η περίοδος είναι η χειρότερη για το «δικέφαλο», επισημαίνοντας ότι δεν του αξίζει όλο αυτό που περνάει.

Μάλιστα ο Χιώτης τόνισε ότι είναι προτιμότερο για την ΑΕΚ να υποβιβαστεί στη Δ΄ εθνική, παρά να ζει τέτοιες καταστάσεις.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του Έλληνα γκολκίπερ:

Η ομάδα σου αντιμετωπίζει την Λιόν για τους «16» του Champions League. Πως το βλέπετε το παιχνίδι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«H Λιόν είναι μεγάλη δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είναι μέσα στις δέκα καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Τα τελευταία εννιά χρόνια φτάνει τουλάχιστον στους “16” του Champions League. Εμείς θα κοιτάξουμε να παίξουμε όπως στους ομίλους και να εκμεταλλευτούμε τις οποίες ευκαιρίες μας δοθούν για να κάνουμε την ζημιά στην πανίσχυρη αντίπαλο μας».

Πιστεύεις ότι είναι στα μείον σας το γεγονός ότι σας έμαθε όλη η Ευρώπη μετά την πορεία σας στους ομίλους και έτσι θα ξέρει ποιόν αντιμετωπίζει η Λιόν;

«Θέμα υποτίμησης -ακόμα και στον όμιλο- νομίζω ότι δεν υπήρχε. Τουλάχιστον από τον δεύτερο γύρο και μετά. Σίγουρα, επειδή ξέρουμε πως λειτουργούν οι Γάλλοι, δεν υπάρχει περίπτωση να μας υποτιμήσουν. Και πάλι εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Έχετε συζητήσει με τους συμπαίκτες σου το ενδεχόμενο πρόκρισης στους «8» του Champions League;

«Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι θα συμβεί κάτι. Είναι δύο ματς. Έχουμε το αβαντάζ ότι το δεύτερο ματς είναι στην έδρα μας. Θα πάμε στην Γαλλία με την ελπίδα ότι το όνειρο που ζούμε θα συνεχιστεί».

Ποιοι είναι πλέον οι στόχοι σας;

«Αυτή την στιγμή ζούμε κάτι τρελό, πρωτόγνωρο. Είναι Φεβρουάριος και συμμετέχουμε ακόμη στην Ευρώπη. Θέλουμε να κατακτήσουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρωτάθλημα μετά από 60 χρόνια. Θέλουμε να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ στο Κύπελλο και να κάνουμε ό,τι καλύτερο στα ματς με την Λιόν. Αυτό που θέλω να υποσχεθώ στον κόσμο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Ελπίζουμε να καταφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε σχετικά με τους στόχους που έχουμε θέσει».

Μίλησες για το Κύπελλο. Η ΑΕΛ σας νίκησε στο πρώτο παιχνίδι στην έδρας σας. Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται να κάνετε για να ανατρέψετε της εις βάρος σας κατάσταση;

«Έχουμε δείξει ότι αυτή η ομάδα δεν έχει φόβο. Όσον αφορά στο Κύπελλο, δεν πρέπει να γίνει θαύμα. Το ΑΠΟΕΛ έχει την δύναμη να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα στην έδρα της».

Επέστρεψες στην βασική ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ, δείχνοντας ότι ξεπέρασες τον τραυματισμό σου και βγήκες πιο δυνατός μετά από αυτόν. Βέβαια, για να ξαναφορέσεις φανέλα βασικού, είχες απέναντι σου έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Τον Πάρντο. Πιστεύεις ότι σε κάνει πιο δυνατό που έχεις απέναντι σου έναν τόσο καλό τερματοφύλακα;

«Πέρασα έναν άσχημο και περίεργο τραυματισμό. Μου στέρησε την θέση στην ομάδα. Μόνο καλό κάνει σε μας και στην ομάδα ότι είμαστε δύο καλοί τερματοφύλακες. Κάνει καλό και σε εμένα και στον Ούρκο όλο αυτό. Είναι θέμα προπονητή ποιον θα χρησιμοποιεί. Εγώ θα προσπαθήσω να παραμείνω σοβαρός για να κρατήσω την θέση μου στην ενδεκάδα».

Τώρα που επέστρεψες στην βασική ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ, έχεις σαν στόχο να κερδίσεις και πάλι την θέση σου στην Εθνική Ελλάδος ενόψει και του EURO 2012;

«Αυτός είναι ένας προσωπικός μεγάλος στόχος που έχω. Για να τον πετύχω, πρέπει και η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Πιστεύω ότι είναι ακόμη νωρίς για να το συζητάμε. Ελπίζω να ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη του κύριου Σάντος».

Έχεις περάσει τόσα πολλά με τον ΑΠΟΕΛ. Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου εδώ;

«Αυτή την στιγμή αυτά που έχω ζήσει στον ΑΠΟΕΛ και η αγάπη που έχω εισπράξει από τον κόσμο, με κάνουν να έχω σαν στόχο να κλείσω την καριέρα μου. Αυτός είναι δικός μου στόχος αλλά είναι και θέμα διοίκησης και προπονητή. Την έχω αγαπήσει αυτή την ομάδα και τον κόσμο και θα ήθελα να κλείσω εδώ την καριέρα μου».

Έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις όταν σταματήσεις την μπάλα;

«Όταν έχεις τις αντοχές και μπορείς να αγωνιστείς ακόμη, δεν σου περνά από το μυαλό το μέλλον. Για μένα είναι νωρίς, καθώς πιστεύω ότι έχω ακόμη αρκετά χρόνια για να παίξω ποδόσφαιρο».

Πες μου την άποψη σου και για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

«Ο κύριος Γιοβάνοβιτς είναι σοβαρός προπονητής, εργατικός, αφιερώνει όλη του την μέρα στον ΑΠΟΕΛ. Μας αναλύει πως θα παίξουμε σε κάθε ματς και είναι πολύ εργατικός και σοβαρός. Έχει τα προσόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα στον ΑΠΟΕΛ -και όχι μόνο, πιστεύω».

Προηγουμένως μίλησες για την μεγάλη αγάπη που σου έδειξε ο κόσμος. Θα ήθελες να τους στείλεις κάποιο μήνυμα;

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο είναι να είναι κοντά στην ομάδα, να είμαστε ενωμένοι και θα υποσχεθώ ότι θα δώσουμε το παν για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Η πρώην ομάδα σου, η ΑΕΚ, πραγματοποίησε μια απογοητευτική εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό και γενικότερα δείχνει σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ποια η άποψη σου σαν πρώην παίκτης της;

«Δεν μπόρεσα να δω το ματς γιατί παίζαμε και εμείς. Αυτή την στιγμή πιστεύω ότι είναι οι χειρότερες μέρες στην ιστορία της ΑΕΚ. Λυπηρό για αυτή την ομάδα. Δεν της αξίζει όλο αυτό που ζει. Ελπίζω να βρεθεί σύντομα μια λύση. Χίλιες φορές να πάει Δ’ Εθνική και να ξεκινήσει από το μηδέν για να γίνει η ΑΕΚ που όλοι ξέραμε, παρά αυτό που ζει τώρα».

Παρακολουθείς το ελληνικό πρωτάθλημα; Ποιος πιστεύεις ότι θα αναδειχθεί πρωταθλητής;

«Είναι συναρπαστικό το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι αυτή την στιγμή είναι 50-50 οι πιθανότητες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ. Υπάρχει ακόμη και το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Βέβαια, βλέπουμε ότι οι δύο ομάδες χάνουν και από θεωρητικά πιο αδύναμους αντιπάλους, άρα ακόμη κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την τελική έκβαση του πρωταθλήματος».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης