Μπορεί η διεξαγωγή τους να πέρασε από… 40 κύματα  και να μεσολάβησαν ενστάσεις και διαξιφισμοί ανάμεσα στις ομάδες, ωστόσο τα πλέι οφ της Α1 βόλεϊ των Ανδρών εν τέλει θα αρχίσουν την προσεχή Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα η ΕΣΑΠ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε να διεξαχθούν κανονικά τα πλέι οφ την Πρωταπριλιά και να ολοκληρωθούν κανονικά οι αγώνες για τις θέσεις 1-4 και τις θέσεις 5-8.

Η συνεδρίας της Λίγκα διήρκησε πέντε ώρες, με τους ανθρώπους της τελευταίας να πείθονται πως δεν υπάρχουν περιθώρια για αναβολές.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη την 1η Απριλίου θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες για τα ζευγάρια Ηρακλής-Παμβοχαϊκός και Φοίνικας Σύρου-Ολυμπιακός.

Την επόμενη εβδομάδα, σε ημερομηνία που θα οριστεί, θα διεξαχθεί το ματς Άρης-ΠΑΟΚ και στις 18 Απριλίου το Λαμία-Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οσον αφορά τα πλέι άουτ ανάμεσα στην ΕΑΠ και τον Παναθηναϊκό, θα διεξαχθούν μόλις ολοκληρωθούν οι νομικές εκκρεμότητες των Πατρινών.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις:

-Στο πλαίσιο της συνάντησης των προέδρων της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ για το μέλλον της αμειβόμενης πετοσφαίρισης, συμφωνήθηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον ΓΓΑ, με τον οποίο θα συζητηθούν διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένου και αυτών που αναφέρονται στην πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Μπιτσαξή, σχετικά με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

-Επιβεβαιώθηκε από όλα τα σωματεία η βούλησή τους για εξυγίανση των ΤΑΑ, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, σε συνεργασία με τους λοιπούς φορείς του αθλήματος.

-Συστήθηκε επιτροπή από νομικούς, η οποία θα παρουσιάσει στο Διοικητικό Συμβούλιο τα πλεονεκτήματα της κάθε νομικής μορφής αθλητικού σωματείου (Ερασιτεχνικό, ΤΑΑ, Ανώνυμη Εταιρία).

-Αποφασίστηκε η έναρξη των αγώνων των Play Offs για τις θέσεις 1-4 και 5-8.

Συγκεκριμένα:

Οι αγώνες Ηρακλής (1) – Παμβοχαϊκός (4) θα διεξαχθούν:

1ος αγώνας, Κυριακή 1 Απριλίου, 20.45, Μίκρα
2ος αγώνας, Τετάρτη 4 Απριλίου, Βόχας
3ος αγώνας (αν χρειαστεί), Σάββατο 7 Απριλίου, Μίκρα

Οι αγώνες Φοίνικας Σύρου (2ο) – Ολυμπιακός (3) θα διεξαχθούν:

1ος αγώνας, Κυριακή 1 Απριλίου, 18.30, Σύρος
2ος αγώνας, Τετάρτη 4 Απριλίου, Ρέντη
3ος αγώνας (αν χρειαστεί), Τρίτη 17 Απριλίου, Σύρος (λόγω της συμμετοχής του αθλητή του Ολυμπιακού Μενέλαου Κοκκινάκη στην Εθνική εφήβων).

-Το ΔΣ συζήτησε και αποδέχθηκε το νέο (κοινό) αίτημα που κατέθεσαν τα ΤΑΑ Άρης και ΠΑΟΚ για διεξαγωγή του μεταξύ τους αγώνα για τις θέσεις 5-8, στην έδρα του Άρη (Αλεξάνδρειο) την επόμενη εβδομάδα. Η ακριβής ημερομηνία θα γίνει γνωστή την Παρασκευή.

Ο άλλος αγώνας για τις θέσεις 5-8, μεταξύ του ΓΣ Λαμία και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου, λόγω συμμετοχής αθλητών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Εθνική εφήβων.

Ο αγώνας μεταξύ των δύο νικητών από τα προαναφερθέντα ζευγάρια (ΓΣ Λαμία – Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Άρης – ΠΑΟΚ) θα γίνει στην έδρα της υψηλότερης βαθμολογικά ομάδας.

-Όσον αφορά τα play outs, θα συζητηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους, μετά την ολοκλήρωση των νομικών εκκρεμοτήτων που αφορούν το ΤΑΑ ΕΑ Πατρών.

-Αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί έλεγχος ντόπινγκ σε έναν αγώνα της ημιτελικής φάσης, σε έναν αγώνα της τελικής φάσης και σε έναν αγώνα για τις θέσεις 5-8.

-Το ΤΑΑ Ηρακλής ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει την προσφυγή που είχε καταθέσει στο ΑΣΕΑΔ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης