Στην Παλέρμο ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αλέξανδρος Τζόρβας, παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί αποχώρησής, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό, «NovaΣΠΟΡ FM».

Ο Έλληνας διεθνής ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται ν’ αγωνιστεί σε τρίτη ομάδα σε διάστημα μίας σεζόν και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα παραμείνει στην ιταλική ομάδα. Ωστόσο, ο Έλληνας διεθνής είπε ξεκάθαρα πως αν μπορούσε θα έφευγε ενόψει EURO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλέξανδρος Τζόρβας:

«Δεν έχω διαβάσει τίποτα από την Ιταλία. Δεν παρακολουθώ το ίντερνετ. Τα έμαθα από φίλους μου. Μου κάνει εντύπωση που γράφονται συνέχεια. Δεν μου έχουν πει κάτι για δανεισμό ή αποδέσμευση. Είναι κάτι που γράφεται. Στην Ιταλία ο πρόεδρος δήλωσε χθες (12/01) ότι θα πορευτεί με εμένα και τον Βιβιάνο, που ήρθε πριν δύο μέρες (10/01). Δεν ξέρω τι να πω. Μου κάνει εντύπωση. Δεν έχω δει κάτι στον Τύπο του Παλέρμο. Ο Τύπος της Σικελίας δεν αναφέρει κάτι. Έρχεται ένα σημαντικό EURO για την καριέρα μου και θέλω να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση», είπε αρχικά ο διεθνής τερματοφύλακας και συνέχισε: «Και να ήθελα να πάω κάπου, υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι κάποιος δεν μπορεί να αγωνιστεί σε τρεις ομάδες μέσα σε μια σεζόν. Είναι φύσει αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο».

Για την παρουσία του στην ομάδα της Παλέρμο, είπε:
«Η δική μου περίπτωση είναι ιδιάζουσα. Έπαιξα 12 ματς με την Παλέρμο, αν και ήταν αρχή, πήγα πολύ καλά. Όταν βγήκα από την ομάδα ήμασταν στην 4η θέση. Όταν βγήκα, έγινε γιατί δεν είχα επικοινωνία. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίστηκαν, αν και κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μιλάω και ιταλικά το τελευταίο διάστημα».

Για τις διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το ιταλικό πρωτάθλημα, δήλωσε: «Στη Σικελία υπάρχει πίεση που δεν υπάρχει στον Βορρά. Δείτε τι ξεκίνημα έκανε η Ιντερ και δεν έγινε κάτι. Την απογοήτευση την εκφράζουν με ελληνικό τρόπο, θα απογοητευτούν, θα εκφραστούν, είναι πιο έντονοι στις αντιδράσεις τους. Υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Δυσκολεύονται οι μεγάλες ομάδες. Είναι ένα πρωτάθλημα πολύ ωραίο, έχει συλλόγους επιπέδου Champions League. Δεν είχα κανένα θέμα προσαρμογής».

Για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της Παλέρμο, υπογράμμισε:
«Έχουν αλλάξει τρεις προπονητές, δύο τεχνικοί διευθυντές, τρεις προπονητές τερματοφυλάκων. Αν είχαμε καταφέρει να πάρουμε 2 από τα 9 εκτός έδρας, θα ήμασταν πιο ψηλά στη βαθμολογία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον προσωπικό του στόχο, είπε: «Αν μπορούσα να φύγω, θα το επιχειρούσα. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να διεκδικήσω τη θέση μου. Στην Ιταλία ένας ξένος ποδοσφαιριστής πρέπει να αποδείξει την αξία του τρεις φορές από έναν Ιταλό. Έτσι είναι. Πρέπει να κάνω τρεις φορές περισσότερη δουλειά για να κερδίσω τη θέση μου και να βρεθώ στην Πολωνία, στην τελική φάση του EURO».

Για την Εθνική ομάδα και τη συμμετοχή της στο EURO, δήλωσε: «Είναι μια τεράστια επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια καταφέρνει η ομάδα να έχει πολλές παρουσίες σε τελικές φάσεις. Νιώθουμε όλοι πολύ περήφανοι. Η Εθνική ομάδα είναι το παν και η προτεραιότητα και δεν καλύπτεται από καμιά ομάδα. Δεν συγκρίνεται με τίποτα. Με καμία ομάδα του κόσμου. Είναι κάτι μοναδικό».

Για τον τραυματισμό του Μιχάλη Σηφάκη, αλλά και το μικρό αριθμό συμμετοχών του ίδιου και του Κώστα Χαλκιά, ενόψει EURO, τόνισε:
«Υπάρχει ένα θέμα. Και ο Κώστας δεν αγωνίζεται. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε όλοι μαζί. Να καταφέρουμε να βρούμε την πορεία μας. Κάτι θα αλλάξει μέχρι το καλοκαίρι».

Τέλος, για τον τερματοφύλακα που έχει ξεχωρίσει στην Ιταλία, είπε:
«Φέτος είναι εκπληκτικός ο Ντε Σάνκτις και ο Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος έχει βοηθήσει πολύ στα τελευταία παιχνίδια την Ίντερ να πάρει τα πάνω της».

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης