Έτοιμος να κάνει όσες αγωνιστικές υπερβάσεις χρειαστεί  προκειμένου να φθάσει ως το τέλος της διαδρομής στο Australian Open δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη μεγαλειώδη εμφάνισή του κόντρα στον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ και την πρόκριση που πήρε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μεντβέντεφ (Νο 2) και Αλιασίμ (Νο 9).

Άλλωστε η μεγαλύτερη υπέρβαση που έκανε μέχρι τώρα αφορά τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο τουρνουά λίγο καιρό μετά το χειρουργείο που είχε υποβληθεί, εκπλήσσοντας ακόμη και τον προσωπικό του γιατρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχετική ερώτηση του Τζίμι Κούριερ μετά το τέλος του ματς μέσα στο κορτ, αναφορικά με τον τραυματισμό του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέφερε πως ο γιατρός που τον χειρούργησε δεν περίμενε ότι θα είναι έτοιμος να παίξει στη Μελβούρνη, αλλά εκείνος τον διέψευσε πανηγυρικά.

«Ο γιατρός μου βλέπει τώρα και μου έστειλε μήνυμα χθες. Ο δρ. Φρανκ δεν περίμενε να έρθω και να παίξω στην Αυστραλία, αλλά του απέδειξα πως έκανε λάθος. Είναι φίλος του τένις και είμαι χαρούμενος που τον εμπιστεύτηκα και γύρισα πιο δυνατός» δήλωσε ο Έλληνας τενίστας.

Η εκπληκτική απόδοσή του και το εξαιρετικό του σερβίς ήταν πραγματικά δύσκολα αντιμετωπίσιμα από τον αντίπαλό του και, αφού ρωτήθηκε σχετικά από τον Τζιμ Κούριερ, απάντησε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Νομίζω ότι ήμουν ταπεινός από την αρχή του ματς. Ήξερα ότι παίζω με ένα εξαιρετικό παίκτη και έπρεπε να συγκεντρωθώ στα χτυπήματά μου. Βγήκαν πιο εύκολα απ’ ότι περίμενα. Η τακτική μου στην εξέλιξη του αγώνα βγήκε και είναι απίστευτο το πως εξελίχθηκε η αναμέτρηση» τόνισε κι ακολούθως αναφέρθηκε στη διακοπή του αγώνα λόγω βροχής, και τις αλλαγές που έπρεπε να κάνει στο παιχνίδι του.

 «Η βροχή είναι μέρος του αγώνα. Ποτέ δε ξέρεις τι θα γίνει με τον καιρό. Το ματς πήγαινε εκεί που ήθελα και οι συνθήκες άλλαξαν καθώς με κλειστή οροφή το γήπεδο έγινε πιο γρήγορο. Όμως προσαρμόστηκα γρήγορα και λειτούργησε θετικά για μένα αυτό».  

Όσο για τον ημιτελικό, άσχετα από τον αντίπαλο τόνισε πως είναι έτοιμος να διεκδικήσει την παρουσία του στον τελικό.

 «Τα ματς σε βοηθούν να εξελιχθείς. Έχω κερδίσει την ευκαιρία να παίζω σε τέτοια γήπεδα και τέτοιους αγώνες. Χρειάζεται συνέπεια. Για μένα είναι απλά η αρχή. Δεν θέλω να σκέφτομαι πολύ. Θα έχω το κοινό στο πλευρό μου. Πάμε μαζί ως το τέλος» κατέληξε μέσα σε αποθέωση από τους ομογενείς  ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης