Με ανεβασμένη διάθεση εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού υποστήριξε πως ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ωστόσο η μεγάλη διάθεση των παικτών του βοήθησε στο να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τη νίκη και την πρόκριση. Ήταν ένα δύσκολο ματς, όπως είχαμε προβλέψει. Η Ρουμπίν μπήκε δυνατά, μας δημιούργησε προβλήματα. Το παιχνίδι ήταν αρκετό δύσκολο. Στο πρώτο ημίχρονο, πετύχαμε νωρίς το γκολ και είχαμε ευκαιρίες για ένα τέρμα ακόμα. Η Ρουμπίν έδειξε πόσο επικίνδυνη είναι στις αντεπιθέσεις, αλλά ο τερματοφύλακας μας στάθηκε στο ύψος του και μας προστάτευσε. Ήμασταν ενωμένοι και πολύ συμπαγείς. Μπορεί να υποφέραμε κάποιες στιγμές, αλλά καταφέραμε τη νίκη και την πρόκριση. Τώρα μας περιμένει η Μέταλιστ και το καλό θα είναι ότι θα ζήσουμε μία ακόμα ευρωπαϊκή βραδιά εδώ. Είναι θαυμάσιο», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για τον λόγο που δεν έκανε αλλαγή τον Ρόι Κάρολ, ο οποίος είχε τραυματιστεί στη διάρκεια απόκρουσής του σε σουτ παίκτη της Ρούμπιν Καζάν, εξήγησε πως δεν ήθελε να ρισκάρει να βάλει έναν άπειρο τερματοφύλακα (Μπάμποβιτς).

«Ο Ράντος πήγε στην εστία του Κάρολ γιατί απλά ήθελα να μάθω ποια ήταν η ακριβής κατάσταση του και αν άντεχε άλλο. Δεν ήθελα να ρισκάρω και να βάλω έναν τόσο άπειρο τερματοφύλακα (σ.σ. Μπάμποβιτς), σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Είχαμε κουρασμένους παίκτες στο γήπεδο και ήθελα να ξέρω αν μπορεί να συνεχίσει μέχρι το τέλος», εξήγησε.

«Η αλήθεια είναι πως ο Κάρολ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον προκριματικό γύρο. Στο πρώτο ματς απέκρουσε πέναλτι και απόψε έκανε σημαντικές επεμβάσεις για να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, όμως είναι ευχάριστο γεγονός πως ο Ρόι έχει ξεκινήσει με το δεξί την καριέρα του στον Ολυμπιακό, καθώς μην ξεχνάμε πως είναι η μεταγραφή του Ιανουαρίου. Συνήθως οι τερματοφύλακες γίνονται γνωστοί από τα γκολ που δέχονται, ενώ εκείνος είναι σημαντικός για εμάς για τα τέρματα που έχει αποτρέψει. Σαν δημοσιογραφική ιστορία, πάντως, δεν έχετε παράπονο. Σας έδωσε θέματα για πέντε σελίδες! Θα γράφετε για ένα μήνα», πρόσθεσε.
Όπως και στην εμμονή του να διατηρήσει τον τερματοφύλακα στο παιχνίδι παρόλο που είχε τραυματιστεί, έτσι και στην οπισθοχώρηση της ομάδας του στο β’ ημίχρονο (όταν η Ρούμπιν ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων) υπεραμύνθηκε των επιλογών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ίσως δώσαμε υπερβολικά χώρο στη Ρούμπιν στο δεύτερο ημίχρονο. Παίζαμε με έναν σημαντικό αντίπαλο, μία μεγάλη ομάδα και το παιχνίδι ήταν απαιτητικό. Περιμέναμε ότι θα πιέσει η Ρούμπιν, όπως και έγινε. Ήταν αναμενόμενο, καθώς περιμέναμε πως ο αντίπαλος θα μας πίεζε. Προσπαθήσαμε σε αυτό το διάστημα να σταθούμε καλά στην άμυνα και να είμαστε καλοί επιθετικά στην κόντρα», επεσήμανε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης