Πραγματοποιώντας επική ανατροπή ο Ατρόμητος επικράτησε στην Τούμπα με 2-1 του ΠΑΟΚ στην παράταση, πανηγυρίζοντας έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη βρέθηκε πίσω στο σκορ, μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λίνο στο 28ο λεπτό, ωστόσο δεν κατέθεσε τα «όπλα», καταφέρνοντας να ισοφαρίσει στο 90’ με ένα τυχερό γκολ του Φυτανίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι η κανονική διάρκεια του ματς έληξε δίχως νικητή (1-1) και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, στο πρώτο λεπτό της οποίας ο Μπρίτο έκανε το 2-1 για τους Περιστεριώτες, χαρίζοντάς τους την πρόκριση για τους «4» της διοργάνωσης.

Ο Ατρόμητος στην επόμενη φάση θα διασταυρώσει τα ξίφη του με τον νικητή του ζευγαριού Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα σε διπλούς αγώνες.

O αγώνας


Στην ομάδα του Γιώργου Δώνη ανήκε η πρώτη καλή φάση στο ματς. Στο 18ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Γλύκου, με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Καραγκούνη, το οποίο ωστόσο πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Ιτάνζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβάδισμα με τον Λίνο

Παρ’ όλα αυτά ο δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 28’ με πέναλτι.

Ο Σαλπιγγίδης έφυγε(από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ) από δεξιά και στο γύρισμα που επιχείρησε η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Τόμας, με τον διαιτητή Κομίνη να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών.

Την μπάλα έστησε στην άσπρη βούλα ο Λίνο, ο οποίος νίκησε από τα 11 βήματα τον Ιτάνζ, κάνοντας το 1-0 για τους Θεσσαλονικείς.

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και προσπάθησε να πιέσει, όμως οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι οπισθοχώρησαν και έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου.

Ο Γιώργος Δώνης έριξε στη μάχη και τους Μήτρογλου και Τάτο, όμως ήταν ο ΠΑΟΚ που απείλησε με το πλασέ του Ρομπέρ (62΄) που εξουδετέρωσε ο Ιτάνζ.

Λύτρωση για τον Ατρόμητο απο τον Φυτανίδη

Ο χρόνος κυλούσε χωρίς κάτι το αξιόλογο, αλλά μία ανύποπτη φάση στο 90΄ οδήγησε το ματς στην παράταση.

Ο Φυτανίδης έκαμε μία σέντρα, η οποία είχε στόχο τον Μήτρογλου, βλέποντας όμως την μπάλα να αιφνιδιάζει τον Γλύκο, ο οποίος καθυστέρησε να αντιδράσει και, όταν την έδιωξε, αυτή είχε περάσει τη νοητή γραμμή τέρματος.

Στις καθυστερήσεις και οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή, όμως τα σουτ του Μήτρογλου και του Ιβιτς πέρασαν λίγο άουτ.

Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, στο πρώτο λεπτό της οποίας ο Ατρόμητος έκανε την ολική ανατροπή.

Ολοκλήρωσε την ανατροπή ο Μπρίτο

Ο Μήτρογλου με ένα «τακουνάκι» τροφοδότησε τον Μπρίτο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ «νίκησε» τον Γλύκο.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει από το σοκ, είχε κάποιες καλές στιγμές (μία κεφαλιά του Τσιρίλο που πέρασε άουτ κι ένα σουτ του Γκαρσία, που είχε την ίδια κατάληξη), όμως ο Ατρόμητος άντεξε και στο τέλος πανηγύρισε την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο από τη Θύρα 4, ήρθαν στα χέρια με τους ανθρώπους της ασφάλειας και προσπάθησαν να κατευθυνθούν στα αποδυτήρια.

Ευτυχώς όμως οι παίκτες και των δύο ομάδων πρόλαβαν να αποχωρήσουν και  λίγα λεπτά αργότερα οι οπαδοί επέστρεψαν στις εξέδρες.

Βέβαια τα… παρατράγουδα μεταφέρθηκε στην Θύρα 1 της Τούμπας, όπου εξαγριωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία του συλλόγου, ενώ πέταξαν αντικείμενα και φώναξαν και συνθήματα κατά του Ζαγοράκη: «Ο ΠΑΟΚ θέλει πρόεδρο με αρχ… και όχι κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια».

Το γκολ του Φυτανίδη

Το γκολ του Μπρίτο

Το εύστοχο πέναλτι του Λίνο


Κίτρινες: Λάζαρ, Γλύκος – Σφακιανάκης, Επστάιν

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Λίνο, Έτο (40′ Σνάουτσνερ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λάζαρ (84′ Ίβιτς), Γκαρσία, Φωτάκης (46′ Μπαλάφας), Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης (62′ Μήτρογλου), Τόμας, Φυτανίδης, Σφακιανάκης, Καραμάνος (72′ Τάτος), Δημούτσος (84′ Μπρίτο), Επστάιν, Καραγκούνης, Αναστασάκος.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης